20 minutters nuddelsalat

Dette er nuddelsalaten du ikke visste du var avhengig av. Liker du risnudler, spirer, cashewnøtter og koriander er dette den perfekte retten for deg. Liker du ikke koriander, bytt det ut med andre smaksrike urter du liker, eller litt finhakket ingefær. Tåler du ikke nøtter, kutt de ut.

Det er få ingredienser, men du verden så mye smak, sammen med ørlite soyasaus kunne jeg spist dette hver eneste dag -helt sant!

Jeg jobbet effektivt og brukte 15 minutter på denne salaten. Den er like god som kald salat til lunsj dagen etter.

For lun nuddelsalat til 4 brukte jeg:

200 gram risnudler
5-6 reddik
5-6 stilker vårløk
5-6 sukkererter
4 never spirer
2 kyllingfilet
En neve hakket koriander
En liten neve hakkede cashewnøtter
Saft fra 1/2 lime
Soyasaus

Sett over vann med litt salt til nudlene.
Skjær kyllingfiletene i strimler, sett til side. Vask kniv og skjærefjøl før du starter på grønnsakene.
Skyll og rens reddik, sukkererter og vårløk, kutt i passende biter.
Hakk koriander og cashewnøtter.
Nå bør vannet koke, kok nudlene etter anvisning på pakken, som regel trenger de kun 3-4 minutter.
Imens stekes kyllingstrimlene i litt olje, i varm stekepanne.
Sil av nudlene og skyll raskt i litt kaldt vann, så de ikke klistrer seg sammen, sil dem godt av. Nudlene kan nå gjerne klippes litt opp så det blir lettere å spise.
Ha nudlene over kyllingen og bland godt sammen.
Ha nudler, kylling, grønnsaker og spirer over på et serveringsfat, strø over koriander og cashewnøtter, press over limesaft og server straks med litt soyasaus, husk glutenfri soyasaus om dette skal serveres til glutenalergikere.
Nyt! Lykke til!! 

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.