• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Andeconfit salat

On 10. juni 2020 by Elin Rusnes Kvingedal

Det er sommer, det blir varmere og tiden er inne for friske, grønne salater i alle varianter. Her har jeg laget en herlig salat med syltet eple og andeconfit.

Denne salaten har blitt en ny favoritt her hjemme hos oss, lett å spise, masse smak og god balanse mellom søtt og syrlig. Kan spises til lunsj så vel som middag.

Antall porsjoner: 4-5

Ingredienser:

Salaten:

  • 2 confiterte andelår, her jukser jeg og kjøper ferdig
  • 2 dl perlespelt, evt bulgur, couscous eller quinoa
  • 150 gram sukkererter
  • 1/2 agurk
  • 2 gode never blandet salat
  • 3 gode never spirer (gjerne sennep, fenikkel og broccoli)
  • 1/2 syltet eple
  • Ramsløkkapers fra 5-6 blomster (evt 3 ts vanlig kapers)
  • Kjerner fra 1/2 granateple, kan sløyfes
  • God dressing, vi brukte parmesanaioli
  • Godt brød

Syltet eple:

  • 1/2 grønt eple
  • 60 gram riseddik
  • 30 gram vann
  • 20 gram sukker

Fremgangsmåte:

Start med å sylte eple om du ikke har det stående

Finn frem et sterilisert glass.
Skrell eple og kutt i små terninger( 1/2×1/2 cm er mine), ha over i glasset.
Ha eddik, vann og sukker i ei gryte og la det få et oppkok.
Hell syltelaken over og sett på tett lokk.
Har du ekstra lake, skjær agurk eller rødløk i skiver og ha i et sterilisert glass og hel resten av laken over.
La det avkjøles i romtemperatur, etter noen timer er den klar til bruk, oppbevar i kjøleskap.
Uåpnet og i sterilisert glass holder dette en stund i kjøleskap.

Stek de confiterte andelårene etter oppskrift på pakken (som regel 180-200 grader i 20 minutter med høyere varme de siste minuttene).

Kutt opp agurk og sukkererter slik du selv liker det.
Bland sammen agurk, sukkererter, salat og spirer. Tilsett syltet eple og (ramsløk)kapers. Ha evt over granateplekjerner (disse hadde jeg over etter at bildene ble tatt…).
Kok perlespelt etter anvisning på pakken.
Når andelårene er klar, la de hvile 10 minutter. Bruk to gafler til å rive kjøttet av beina, bland sammen det hele og server med godt brød og evt dressing.

Lykke til!!

Tags: andeconfit, foreningsmat, lunsj, middag, salat, salater, sunt og raskt

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

februar 2021
M T O T F L S
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021