• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Bestemorkjeks

On 2. desember 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_1120Adventstiden kom fort. Jeg har lenge planlagt at jeg skal ha adventskalender her på bloggen. Jeg har bakt masse og pakket en del giveaways. Siden jeg ikke fikk startet i går kommer luke nr 1 nå og luke nr 2 i kveld. Bak dagens luke finner man bestemorkjeks, eller konfektkaker som de egentlig heter.

Grunnen til at de heter bestemorkjeks hos oss er at dette er min svigermors oppskrift. Da jentene var små ville de alltid ha slike julekjeks bestemor laget, da ble navnet automatisk bestemorkjeks 😉

Oppskriften har blitt litt modifisert, dobbelt så mye sjokolade som i grunnoppskriften, det var det min svigerinne som startet med, dette ble så godt at vi fortsatte med det.

Som regel tredobler jeg oppskriften, en porsjon gir to brett (18-20 kjeks)

For å lage 18-20 kjeks trenger du:
180 gram sukker
180 gram smør
200 gram hvetemel
200 gram lys kokesjokolade (i den opprinnelige oppskriften står det 100 gram)
100 gram mandler (kan sløyfes, ha i så fall i 50 gram mer hvetemel)
2 egg
2 strøkne ts bakepulver

Pass på at alle ingredienser er romtempererte.
Sett ovnen på 200 grader.
Hakk sjokolade og mandler
Rør smør og sukker hvitt, bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Tilsett hvetemel og bakepulver.
Rør inn et egg om gangen.
Tilsett hakkede mandler og sjokolade.

Bruk en liten spiseskje og legg topper av kjeksdeigen med litt mellomrom på bakepapirkledd stekebrett.
De trenger ikke å trykkes flate, siger ut i ovnen.
Stek kjeksene på 200 grader i 10-15 minutter, til de begynner å bli gyldne i kantene. Avkjøles på stekebrettet før de legges over på rist. Oppbevar kjeksene i tett kakeboks. Lykke til! IMG_1100

IMG_1107

IMG_1111

IMG_1112

IMG_1122

Tags: adventskalender, jul, julebakst, kjeks

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021