• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Biff fajitas

On 14. mars 2019 by Elin Rusnes Kvingedal

Nydelig, mør, saftig biff, spicy salsa, bønnemiks og grønnsaker, skikkelig festmat. Vegetarianerene i huset spiser det uten biff og får likevel i seg masse proteiner fra bønnene.

Jeg har valgt å bruke lite kjøtt per porsjon her på grunn av helsedirektoratets nye anbefalinger om maks 100 gram rødt kjøtt i uka. Fyll på med mer grønnsaker. Dette er en god måte å trappe ned kjøttforbruket uten å kutte ut kjøtt.

Jeg bruker en type bønnemix i denne retten, her har jeg brukt en type frossen bønnemix, kan også fås på boks. Du kan også bruke kidneybønner eller det du foretrekker.

Antall porsjoner: 4-5 voksne

Oppskrift:

Bønne- og grønnsaksblanding:

  • 1 rødløk
  • 1 paprika, gjerne 1/2 rød og 1/2 gul
  • 3 vårløk
  • 100 gram spinat
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • 400 gram bønnemix
  • 1/2 ts tacokrydder
  • Litt salt og pepper

Biff:

  • 400 gram ytrefilet, evt mørbrad (to biffer)
  • 1 ts tacokrydder, dette lager du enkelt selv
  • 1/2 ts paprikapulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 chili
  • 5 ss nøytral olje
  • Saft av 1/2 sitron

Bland alt til marinaden og ha over biffen, snu på den innimellom.
La den ligge 1/2 time.

Mens kjøttet marineres, hakk grønnsakene, skjær løk og paprika i skiver, vårløk i ringer, skyll og rens spinaten og finhakk chili og hvitløk.

Tørk bort marinaden, bitene av chili og hvitløk svir seg fort så greit å tørke det bort.
Stek i 2 minutter over sterk varme, snu dem hvert 15. sekund.
Ha så inn i ovnen på 150 grader i 10-15 minutter, det kommer an på tykkelsen på biffene og hvor godt stekt du ønsker dem
Du kan selvsagt steke dem som du pleier.
La biffen hvile i 15 minutter før du skjærer fine sneier.

Når biffen står i ovnen, surr løk og paprika over middels varme i en stor stekepanne, når de har stekt noen minutter, ha over vårløk, chili, hvitløk og bønnemixen. Stek ytterligere noen minutter før spinaten tilsettes, når spinaten har sunket sammen, smak til med salt, pepper og tacokrydder.

Server med frisk salat og salsa.

Tags: foreningsmat, tex-mex

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021