• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Blomkålsuppe

On 10. juli 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Blomkålsuppe er ikke den mest fancy retten man kan lage. Det er likevel utrolig godt. Både mannen min og jeg er oppvokst med god blomkålsuppe. Raskt og enkelt. Jeg pleier å bruke lite mel og heller jevne suppen med most blomkål.Her er min versjon.

For suppe til fem personer bruker jeg
2 blomkål
2 ss smør
2 ss hvetemel
1 dl konsentrert grønnsakbuljong (oppskrift kommer), evt 1-2 terninger ferdig grønnsakbuljong
Kokevannet fra blomkålen
1-2 dl fløte
Salt
Evt ltt presset sitron
4-5 sneier bacon
Ha gjerne over litt frisk timian

Rens blomkålen og kutt opp i passende biter. Bruk stilken og.
Renskjær stilk og kutt i biter.
Ha både stilk og blomkål i ei gryte og dekk med vann.
La blomkålen koke til den er mør, kommer an på hvor store biter, jeg brukte ca 10 minutter.
Sil av kokevannet, dette skal brukes til suppen så ikke tøm det i vasken.

Ta ut 2/3 av blomkålen, la stilk og noen blomkålbuketter være igjen i gryta, ha litt av kokevannet tilbake over i gryta og kok dette litt til om det ikke var mørt nok, skal være så mørt at det kan moses.

Ha blomkålen du tok ut over i ei bolle med isvann for å stoppe kokeprosessen.

Når blomkålen du hadde tilbake i gryta er mør nok kjøres den med stavmixer, ha den over i et litermål eller ei skål. Vask ut av gryta.

Ha nå 2 ss smør i gryta og smelt på middels varme, det skal ikke få farge. Rør inn mel og spe med 4-5 dl av kokevannet.
Ha over kraft og den moste blomkålen, spe så med mer kokevann til suppa har ønsket konsistens.
La den småkoke i fem minutter og rør inn fløte.
Smak til med salt og evt litt presset sitron.
Sil av og ha over den kokte blomkålen.
Server gjerne med sprøstekt bacon og godt brød.
Lykke til!!

Tags: middag, middag på 30 minutter, suppe

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021