• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Croissant

On 12. februar 2017 by Elin Rusnes Kvingedal

Hva er vel bedre enn å overraske noen du er glad i med nydelig hjemmebakst. På tirsdag er det valentines dag og en perfekt anledning å servere disse herlighetene. Det tar lang tid og krever litt teknikk, men om man bare prøver får man det til etter hvert. Når man smaker på dem skjønner man at det er verd jobben.

Les gjennom hele oppskriften før du starter, under oppskriften finner du også bilder som forklarer det hele trinn for trinn.

Det er viktig å jobbe raskt med deigen så ikke smøret smelter og blander seg i deigen, det skal brettes inn så vi får fine lag. Bruk ekte meierismør, margarin må ikke brukes, skal man først spise croissanter må de være lagd av skikkelige råvarer. Ha godt med mel på bakebordet så ikke deigen fester seg, og dersom du merker at smøret blir for mykt og blander seg inn i deigen er det bare å putte den i kjøleskap noen minutter før du fortsetter. Jeg har brukt noen forsøk på å perfeksjonere teknikken, om de ikke ser helt perfekte ut smaker de likevel himmelsk.

Til ca 40 croissanter brukte jeg:
1 kg hvetemel
20 gram fersk gjær
120 gram sukker
3,5 dl kald h-melk
2,5 dl kaldt vann
20 gram salt
100 gram usaltet smør, romtemperert

500 gram usaltet smør til utbakingen
1 sammenvispet egg til pensling

Rør sammen alt det tørre i ei bakebolle, gjerne kjøkkenmaskin.
Rør gjæren ut i væsken.
Ha væsken og det romtempererte smøret i det tørre, rør det raskt sammen.
Pakk deigen i plast og legg i kjøleskap minst to timer.

Høvle 500 gram smør med ostehøvel eller kjevle det flatt, det skal være ca 1 cm tykt og 22 x 22 cm. Pakk i plast og legg i kjøleskap 15 minutter, det skal ikke være alt for hardt når det skal brettes inn i deigen, men heller ikke mykt.

Kjevle deigen til et kvadrat på 40 x 40 cm, legg smøret midt på og brett over deigen med konvoluttbretting.
Kjevle deigen ut til et 2 cm tykt rektangel.
Brett i tre.
Pakk i plast og legg i kjøleskap 20 minutter.
Kjevle igjen ut til et 2 cm tykt rektangel.
Brett i tre.
Pakk i plast og legg i kjøleskap 20 minutter.
Kjevle igjen ut til et 2 cm tykt rektangel.
Brett i tre.
Pakk i plast og legg i kjøleskap 2 timer.
Nå er deigen klar til å bakes ut.
Kjevle deigen til et rektangel på 100 x 40 cm og kutt denne i to på langs.
Kutt i trekanter, ca 40 stk til sammen, de kan lages litt større eller mindre om du ønsker, da må steketiden justeres noe. Disse blir litt små.
Rull som horn og sett med skjøten ned på bakepapirkledd stekebrett.
Dekk med plast og la de heve et lunt sted i 2 timer, pensle med sammenvispet egg.
De kan også settes i kjøleskap over natta, la de stå i romtemperatur minimum to timer før de pensles med sammenvispet egg og stekes.

Stek midt i ovnen ved 180 grader i ca 15-20 min.

Kjevle deigen til et kvadrat på 40 x 40 cm, legg smøret midt på og brett over deigen med konvoluttbretting.

Kjevle deigen ut til et 2 cm tykt rektangel.
Brett i tre.
Pakk i plast og legg i kjøleskap 20 minutter.

Kjevle igjen ut til et 2 cm tykt rektangel.
Brett i tre.
Pakk i plast og legg i kjøleskap 20 minutter.
Kjevle ut og brett enda en gang, pakk i plast og legg i kjøleskap to timer.

Nå er deigen klar til å bakes ut.
Kjevle deigen til et rektangel på 100 x 40 cm og kutt denne i to på langs.

Kutt i trekanter, ca 40 stk til sammen.
Rull som horn og sett med skjøten ned på bakepapirkledd stekebrett.
La de heve et lunt sted i 2 timer, pensle med sammenvispet egg.

Tags: bakst, croissant, gjærbakst, valentine

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022