• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Eggeloff

On 3. april 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

Lyst brød er noe vi kun har et par ganger i året hjemme hos oss. Påske er jo tid for kos og lange frokoster, eller brunsj. Siden påsken også forbindes med egg har jeg laget en eggeloff. Med både egg, melk og smør i deigen er dette et brød som blir saftig og veldig godt!

Til en stor fletteloff brukte jeg:
600 gram hvetemel
1 1/2 dl melk
1 1/2 dl vann
1 ss sirup
1 ts salt
20 gram gjær
50 gram smør, smeltet
2 egg, romtemperert
1 egg til pensling
Litt valmuefrø

Ha mel og salt i en rørebolle, jeg bruker kjøkkenmaskin.
Smuldre i gjæren, ikke la denne komme i kontakt med saltet da dette kan hemme heveprosessen.
Smelt smøret, bland det sammen med melken og tilsett vann, denne blandingen skal holde en temperatur på ca 20-25 grader.
Ha melkeblandingen i rørebollen, men spar 1/2 dl av melkeblandingen til senere i elteprosessen.
Tilsett egg og sirup.

Elt deigen godt sammen, la kjøkkenmaskinen gå i fem minutter på middels hastighet.
Tilsett så resten av melkeblandingen litt og litt til du har en blank og smidig deig som akkuratt slipper bollen.
Deigen skal være slik at du kan ta en finger lett borti uten at det sitter igjen deig på fingeren.
Dekk bakebollen med plast og et klede, sett til heving.
Deigen skal heves i ca 1 time, til dobbel størrelse.

Når deigen er ferdig hevet, hell den over på et lett melet bakebord.
Del i tre like store emner og la de hvile i fem minutter, så glutenet i deigen får roet seg.
Rull ut emnene og flett dem sammen.
Legg fletteloffen over på et bakepapirkledt stekebrett og etterhev ca 45 minutter, til dobbel størrelse.
Når brødet er ferdig hevet, pensle med sammenvispet egg og strø på valmuefrø.
Stek 225 grader i 15 min, skru så ned til 180 og stek i 20 min.
Brødet skal være hult når du banker på det.
Avkjøl på rist, vent til brødet har avkjølt minst 1/2-1 time før du skjærer i det.
Server gjerne med appelsincurd.

Lykke til!!

Tags: brød, frokost, gjærbakst, påske

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mars 2021
M T O T F L S
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021