• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Fårikål

On 28. september 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

img_7804Siste torsdag i september er fårikålens dag, det er rett og slett allerede i morgen. Da er det på tide med en god, tradisjonell fårikåloppskrift. Dette tuller man ikke med, jeg kan godt eksperimentere med smaker i de fleste retter, men fårikål vil jeg fremdeles ha tradisjonell. Dette er jo tross alt Norges nasjonalrett.

Til fire personer brukte jeg:
1 kg fårikålkjøtt (lammekjøtt i gode serveringsbiter, bryst, nakke og bog)
1 kg hodekål
1 1/2 ts salt
4-5 dl vann
2 ts pepperkorn
Evt 2 ss hvetemel

Kutt kålen i rause biter.
Legg kål og lam lagvis i ei stor gryte, ha over salt og hele pepperkorn.
Tilsett vann og kok opp, la det hele trekke i 1 1/2-2 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra beinet. Pass på at det ikke koker tørt, tilsett evt mer vann underveis.

Fårikålen kan jevnes ved å drysse litt hvetemel mellom lagene.
Den kan med fordel lages ferdig dagen i forveien, kjøl den helt ned før den settes i kjøleskap og varmes opp igjen ved servering.

Serveres rykende varm med nykokte poteter og gulrøtter.
Lykke til!!img_7765

img_7805

Tags: fårikål, grytemat, lam, tradisjon

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022