• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Flatbrød

On 11. desember 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_5559I år har jeg utfordret meg selv litt. Jeg har blant annet laget flatbrød for første gang.
Oppskriften jeg har brukt er basert på en jeg så på TV3 programmet Hele Norge Baker, de er enkle å lage, så blir de knasende sprø, akkurat slik et flatbrød skal være. Jeg stekte flatbrødene på takke, så kjøpte jeg til og med inn en rutekjevle (flatbrød kjevle) for anledningen.


For seks runde flatbrød ca 25-30 cm i diameter trenger du:

150 gram hvetemel + til utbaking
55 gram sammalt hvete fin
40 gram sammalt rug grov
En god klype salt
150 gram vann

Varm takken, jeg hadde den på nest varmeste innstilling, her må du prøve deg frem, min takke har jeg arvet, så den er ganske gammel.
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok, elt deigen til den holder godt sammen, et par minutter.
Ha deigen over på melet bakebord og del den i seks emner.
Dekk emnene med plastfolie eller et fuktig klede.
Rull ut en leiv om gangen, ha godt med mel under så den ikke setter seg fast i bordet, snu ofte på den.
Kjevle leiven så tynt du klarer, rull gjerne over med en rutekjevle.
Ha leiven over på den varme takka og rull over med rutekjevlen.
Stek til den får fin farge, snu og stek på andre siden.
La flatbrødene tørke helt før de legges til lagring.
Server det gjerne til en god suppe, eller sammen med spekemat.
Lykke til!!
IMG_5541

IMG_5543

IMG_5559

IMG_5561

Tags: adventskalender, brød, flatbrød

3 kommentarer

  • Mette 11. desember 2015 kl. 09:16 - Svar

    Hva brukte du til å snu flatbrødet med? Vet jo at de før i tiden brukte en tynn flat trepinne, men jeg har ikke sett slike i handelen i dag.

    • elin rusnes kvingedal 11. desember 2015 kl. 09:42 - Svar

      Hei Mette. Disse flatbrødene er så små at det går fint med stekespade, ikke metall pga takka. Selv kjøpte jeg kjøpte en slik trepinne, fikk tak i det på Jernia (under 50 lappen). Rutekjevlen kjøpte jeg også der 😉

Legg igjen en kommentar til elin rusnes kvingedal Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022