• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Franske makroner med havsaltkaramell og sjokoladekrem

On 4. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Konfirmasjonen er overstått, dukene og bunadsjortene vasket og bunadene hengt opp. Det var ganske travelt et par timer i går da all mat skulle tilberedes og varmes.

En utrolig kjekk dag. Har hatt masse gjester på restemat i dag, hadde i alle fall laget nok av både mat og kaker hihi. En av tingene vi hadde på kakebordet var disse makronene.

Makroner har blitt veldig populært her i Norge de siste årene. Jeg smakte disse herlighetene for første gang i sommer, i Frankrike. Da jeg kom hjem måtte jeg prøve å lage det. Måtte prøve tre-fire ganger før det ble perfekt.
Det er viktig å følge oppskriften nøye når man baker makroner, her skal man være pinlig nøyaktig på vekt, samt konsistensen på røren. Jeg pleier sjelden å følge en oppskrift, men her veier jeg opp alt nøyaktig. Oppskriften er hentet fra godt.no, Pascals makroner.

Røren kan selvfølgelig halvveres, men det er ikke nødvendig da de holder en ukes tid og er veldig kjekke å ha med som vertinnegave, på jobb eller bare som en oppmerksomhet til noen du er glad i. De er også glutenfrie.

Til ca 60-70 makroner trenger du:
280 gram siktet mandelmel
370 gram siktet melis
230 gram eggehvite
125 gram sukker
Eventuelt litt konditorfarge, her må det brukes pasta/gele farger.

Mandelmelet kan kjøpes i helsekostbutikker eller i butikker som selger kakeutstyr. Du kan også skolde og male mandler selv. Sikt mandelmelet to ganger, det skal være 280 ferdig SIKTET mandelmel. Sikt så melis. Deretter siktes mandelmel og melis sammen. Sett til side. I en annen bolle måler du opp eggehviter, pass på å ikke få noe eggeplomme med her. Pisk eggehvitene på middels hastighet i kjøkkenmaskin til de skummer, tilsett sukkeret gradvis og rør til du har en seig, stiv marengs, den må ikke overpiskes, den kan bli for «tørr». Tilsett så farge.

Nå skal marengs og mandelblandingen røres sammen, først forsiktig, så kraftigere. Rør til den er flytende nok til at den «faller sammen». Røren skal være blank og glinsende. Rører du for lenge kan den bli for flytende, rører du for lite kan den bli for kompakt. Jeg trengte et par forsøk på å finne ut når røren er perfekt. Ikke gi opp, de blir uansett gode.

Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut små sirkler på bakepapirkledd stekeplate eller makronmatte. Når du har sprøytet ut makronene må brettet dunkes mot benken så luftboblene går ut og makronene får jevn overflate. La de nå stå i romtemperatut og tørke i minimum 30 minutter, du skal kunne ta forsiktig på overflaten og kjenne at det har dannet seg en hinne utenpå.

Stek dem så på 160 grader i 12-15 miutter, de skal være glatte og jevne i overflaten og ha «føtter». Avkjøl dem helt før du tar dem av bakebrettet. Sprøyt krem på en makronhalvdel og legg en oppå. Jeg har brukt havsaltkaramell og sjokoladekrem. Legg dem i en tett boks, oppbevares i kjøleskap, de er best dagen etter de er laget.
Lykke til!!

Tags: Glutenfritt, makroner

7 kommentarer

  • Cecilie 5. september 2014 kl. 15:44 - Svar

    Hei, De så deilig ut! Bruker du begge fyllene i en og samme makron?

    • elin rusnes kvingedal 5. september 2014 kl. 15:58 - Svar

      Bruker begge deler ja. Sprøyter sjokoladekremen rundt kanten og har karamell i midten, har som regel et par peanøtter i midten også

  • Cecilie 5. september 2014 kl. 19:10 - Svar

    Takk for tips. Jeg skjønner det som at begge fyllene bør lages dagen i forveien? Det er isåfall ikke så praktisk, så kanskje det må testes med annet fyll isåfall.

    • elin rusnes kvingedal 5. september 2014 kl. 19:15 - Svar

      Jeg pleier å lage fyllene dagen før da jeg synes det er lettest. De må lages minimum fire timer i forveien så de blir helt avkjølt og tykner 😉

  • May Hilde 2. mars 2015 kl. 08:50 - Svar

    Hvorfor kan man ikke bruke vanlig konditorfarge, blir det for vått? 🙂

    • elin rusnes kvingedal 2. mars 2015 kl. 08:58 - Svar

      Flytende farge fra dagligvare er for flytende ja. Den er heller ikke så konsentrert, så man trenger mye farge 😉

Legg igjen en kommentar til elin rusnes kvingedal Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

desember 2019
M T O T F L S
« sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2019