• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Mine tips . Oppskrifter

Frozen kake til Michelle

On 21. juni 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_4040
Jeg skulle gjerne laget en trinn for trinn beskrivelse på denne kaka, men tiden strakk dessverre ikke til for å ta bilder underveis. Oppskriftene derimot, de deler jeg gjerne, ellers er egentlig fremgangsmåten for å lage selve kaka relativt enkel, så den har jeg beskrevet. I denne kaka er det over ett kilo sjokolade!! Så om du elsker sjokolade anbefaler jeg deg å prøve den.

For å lese om hele kakebordet, og se enda flere bilder kan du sjekke bloggen til Anna mammatilmichelle.

Kaken består av sjokoladekake i begge etasjer, med ulike sjokoladekremer som fyll.

Oppskriftene jeg brukte:
En porsjon lys, saftig sjokoladekake
Dobbel porsjon trøffelkrem
Sjokolade- vaniljekrem
Melkesjokoladekrem av 100 gram sjokolade

Begge kakene er sjokoladekake med to lag sjokolade- vaniljekrem og et lag fløtebasert sjokoladekrem. Som dik og oppsmuring har jeg brukt trøffelkrem.

Kakene er 20 cm og 15 cm store, en porsjon «lys, saftig sjokoladekake» holdt til begge kakene.

Deretter lagde jeg trøffelkremen, her brukte jeg dobbel porsjon, det var nok til dik og oppsmuring av begge kakene, samt fyll til ca 40 makroner. Trøffelkremem fikk stå i kjøleskapet over natten.

Sjokolade -vaniljekremen lagde jeg av seks eggeplommer.
Lag vaniljekrem, øk oppskriften så du lager vaniljekrem av 6 eggeplommer, oppskrift her.
Smelt 200 gram sjokolade forsiktig over vannbad. Her brukte jeg lys sjokolade, men synes det smaker enda bedre med mørk sjokolade, bruk den typen du liker best. Når sjokoladen er smeltet, ha et par ss vanijekrem over i sjokoladen, rør det godt sammen, ha så sjokolade/vaniljeblandingen i resten av vaniljekremen, bland godt sammen, sett i kjøleskap til den skal brukes.

Jeg lagde også melkesjokoladekrem, her byttet jeg ut daim sjokolade med melkesjokolade, og lagde av 1 1/2-2 dl fløte og 100 gram sjokolade.

Når kaken er helt avkjølt og alle kremene ferdige er det klart for fylling og stabling.
Jeg delte kakene i fire lag, sprøytet ut dik av trøffelkrem, smurte et tynt lag fersken- og aprikos syltetøy på kakebunnen og fylte på med sjokolade- vaniljekrem. La på en ny kakebunn, sprøytet ut dik av trøffelkrem, gjentok prosessen med syltetøy og fylte på med melkesjokoladekrem. Enda en kakebunn, dik, syltetøy og til slutt et lag til av sjokolade- vaniljekremen, la på siste kakebunn og satt kaken til avkjøling noen timer før oppsmuring. Etter oppsmuring lot jeg kaken stå ytterligere et par timer i kjøleskap før trekking.
Her er en trinn for trinn beskrivelse fra tidligere på stablekake, her er både fylling, trekking og stabling med.

Etter trekking av blå marsipan, rullet jeg ut hvit marsipan, målte med 20 cm kakeform til kaken på 15 cm, og kakeform på 25 cm til kaken på 20 cm. Deretter skar jeg rundt i bølgemønster og la dette over det blå.

Til snøkrystaller og navn har jeg brukt utstikkere, disse festet jeg på kaken med ørlite vann eller spiselig lim. Perlene ble festet på samme måte.

Før figurene ble plassert sprayet jeg kaken godt med perlespray for å få frem litt glitter og glans effekt.

Som utgangspunkt til figurene brukte jeg denne fremgangsmåten, men lagde min vri da jeg ikke ville kopiere dette. Figurene er laget av Cacas sin fargede fondant, men jeg måtte tilsette cmc for å få den fast nok til å jobbe med. Har også prøvd andre typer fondant, men synes den fra Cacas er best til dette formålet. Figurene lagde jeg et par dager i forkant, og satte dem på grillspyd, da ble det enkelt å plassere dem på kaken, og de satt stødig også under transport av kaken.

Kaken ble pakket inn i cellofan og et gavebånd ble festet for siste hånd på verket.

Lykke til!!
IMG_4059 IMG_4053 IMG_4050 IMG_4044

Tags: kake, kakebord, sjokolade, stablekake

2 kommentarer

  • Nina 21. juni 2015 kl. 22:24 - Svar

    Hvordan laget du perleraden nederst på begge kakene? 🙂

    • elin rusnes kvingedal 22. juni 2015 kl. 11:59 - Svar

      Perleraden er laget ved hjelp av utstikker, du finner dette i de aller fleste spesialbutikker på kakeutstyr 😉
      Du kan også bruke store sukkerperler om du ikke får tak i utstikker 🙂

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022