Glutenfritt,  Oppskrifter

Fylt kyllingfilet med Parmaskinke

Jeg var på en fantastisk tur til Parma i Italia hvor jeg fikk lære alt om parmaskinke produksjon. Jeg fikk med meg ei svær Parmaskinke hjem igjen, denne ville jeg gjerne bruke i en god rett sammen med den fantastiske parmesanen jeg kjøpte. Resultatet ble en smakfull rett jeg garantert skal lage flere ganger.

Jeg måtte tenke meg litt om for å bestemme hvordan jeg skulle lage sausen.
Det ble en herlig paprikasaus med parmesan.
Bruk glutenfri pasta dersom du ikke tåler gluten.

Antall porsjoner: 4-5

Ingredienser:

Saus:

  • 1 1/2-2 paprika
  • 1/2 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 1/2 dl fløte
  • Stekesjy
  • 20 gram parmesan (jeg brukte en som var lagtet i 36 mnd)

Kylling:

  • 4 kyllingfileter
  • 4 ss basilikumpesto
  • 4 ss revet parmesan (jeg brukte en som var lagtet i 36 mnd)
  • Noen sneier god spekeskinke (her er det brukt Proscuitto de Parma)
  • 1 ss smør til steking

Fremgangsmåte:

Start med paprikaen til sausen mens kyllingen får temperere seg på kjøkkenbenken.
Sett ovnen på 250 grader over- og undervarme.
Del paprikaen i to på langs og fjern kjernen.
Jeg hadde relativt små paprika, så jeg brukte to stk.
Legg de med skinnsiden opp i ei ildfast form el. og sett i ovnen.
La de stå til skinnet begynner å bli svart og paprikaen er myk og herlig (ca 15 min).
La de avkjøles litt før du fjerner skinnet, dette skal vi ikke bruke. Grovhakk paprikaen og sett til side.

Så kan vi starte med kyllingen.
Skru ned varmen på ovnen til 150 grader.
Renskjær fire kyllingfileter og del dem nesten i to på langs, de skal fremdeles henge sammen i enden. Jeg skjærer fra den tykkeste siden og lar det være igjen en cm, se bilder under.

Fordel pesto og parmesan på filetene og rull dem sammen.
Legg spekeskinke så de overlapper hverandre, bredden skal være ca lengden til kyllingrullene, i lengden skal de gå 1 1/2 gang rundt kyllingrullene.
Rull kyllingen så inn i tynne sneier spekeskinke, se bilder under.

Ha smør i stekepanna og brun kyllingrullene raskt over middels-høy varme, de skal ikke gjennomstekes. Legg dem over i ei ildfast form. Kok ut panna med 1/2 dl vann og hell det over i en kopp el. Etterstek kyllingrullene på 150 grader i ca 15-20 minutter, til de er akkurat gjennomstekt (på grunn av fyllet med pesto og parmesan trenger de noe lenger tid enn de ellers ville gjort). La kyllingen hvile i 10-15 minutter før den skjæres i fine serverings stykker.

Mens kyllingen står i ovnen lages sausen.
Finhakk 1/2 rødløk.
Finhakk 2 fedd hvitløk.
Ha rødløk i ei gryte med litt olje og la den surre over middels varme til den er blank.
Tilsett paprika og hvitløk og la det sutte ytterligere 1/2 minutt.
Skum fettet av stekeskyen og tilsett stekesky sammen med fløte, gi det hele et oppkok.
Tilsett parmesan og la sausen koke 15 minutter.
Ha over stekeskyen fra ovnsforma, rør sausen godt sammen.

Kjør sausen glatt med stavmixer og smak til med sitron og evt litt salt og pepper.
Kok pasta etter anvisning på pakken (her har jeg brukt tagilatelle).
Jeg serverte retten med rødbetechips for å få litt crunsj.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *