Oppskrifter,  Vegetar

Gratinert fajitas

Det kan være jeg tar helt feil som kaller dette gratinert fajitas.
Det er mer som en blanding av fajitas og enchiladas, laget på hvetetortilla.

Dette er min versjon, og familien godkjente i alle fall retten. Den kommer garantert til å bli laget ved mange flere anledninger. Retten kan enkelt lages glutenfri ved å bytte ut hvetetortillas med glutenfritt.

Jeg har laget disse vegetariske, men du kan tilsette kjøttdeig, strimlet kyllingfilet el. om du ønsker det.

Selvsagt kan du kjøpe ferdige tortillalefser og salsa om du vil, men jeg anbefaler å lage alt fra bunnen som jeg har gjort.
Det smaker mye bedre om man lager det selv, og man vet nøyaktig hva som er i maten man spiser.
Litt ekstra tid tar det, men det er verd det!!

Oppskriftene jeg brukte:
Tacokrydder
Tomatsalsa
Bønnestuing
Guacamole
Hvetetortilla glutenfri versjon her

Start med å blande sammen tacokrydderet.
Lag så tomatsalsa og bønnestuing.
Lag guacamole, deretter hvetetortillas.
Så skal fyllet lages, oppskrift lenger nede.
Bland gjerne sammen en frisk salat og kok litt ris.

Fyll til fem stk:

  • 1 paprika
  • 2 rødløk
  • 1/4 squash
  • 2 sjampinjong
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ts tacokrydder
  • 1-2 ss smør
  • 100 gram revet ost

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 220 grader varmluft.
Vask og rensk grønnsakene, fjern den myke kjernen på squashen.
Strimle alle grønnsakene.
Ha først soppen i ei tørr, varm panne på middels/høy varme et par minutter, til den er gyllen, tilsett smør mot slutten.
Tilsett resten av grønnsakene og stek et par minutter til.
Ha i tacokrydderet og la det hele surre på lav varme ytterligere et par minutter.
Smak til.

Legg frem tortillalefsene, ha på litt bønnestuing, så grønnsaker, litt revet ost og salsa.
Pass på at det ikke blir for mye fyll, da de skal rulles.
Når de er rullet legges de med skjøten ned i ei ildfast form som er smurt med litt nøytral olje.
Ha over salsa og revet ost, gratiner i ovn ved 220 grader varmluft til osten er gyllen (her hjemme klarte de ikke vente så lenge, den rakk såvidt å smelte hihi)
Server med mer salsa og bønnestuing, samt guacamole, en frisk salat og litt ris.
Lykke til!!
For flere tex-mex retter se her

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *