• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Grønnkålsuppe med blomkål

On 26. oktober 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

Grønnkål er som kjent en supergrønnsak og den er rik på antioksidanter, A og C vitamin, samt det er en av gønnsakene som inneholder mest jern.
Ideen til denne suppen fikk jeg etter jeg hadde vært på suppesøndag på Wiig gartneri på Orre.
Der fikk vi servert grønnkålsuppe, kyllingsuppe og tomatsuppe, alle laget på grønnsaker dyrket i gartneriet. Mange gode, ekte smaker, herlig. Da vi skulle ha suppe her hjemme etter dette måtte jeg prøve meg på en grønnkålsuppe selv.

Vi hadde dessverre brukt opp grønnkålen vi hadde dyrket på hytta, men den du får kjøpt i butikken er veldig god, så det ble denne jeg brukte.

For suppe til 4-5 personer brukte jeg:
200 gram grønnkål
3 fedd hvitløk
3-4 sjalottløk, eller 1/2 rødløk
1 ss olivenolje
9 dl vann
2 ts ramsløk- og urtesalt
1 terning grønnsaksbuljong
1/2 ts pepper
Saften av 1/2 sitron

Jevning:
2 ss smør
2-3 ss hvetemel
2,5 dl lettmelk

Grønnkålchips:
100 gram grønnkål
1 ss chiliolje
1 ts ramsløk- og urtesalt

Ramsløk- og urtesalt:
2 ts tørket ramsløk
1/2 ts tørket basilikum
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts tørket timian
1 ts maldonsalt

Sett ovnen på 150 grader, varmluft.
Bland sammen urtesaltet.
Rens og vask grønnkålen fjern de tykke stilkene, finhakk løk og hvitløk.
Surr løk og hvitløk i olje til løken er blank.
Tilsett grønnkål og surr videre til den er falt sammen, dette tar et par minutter.
Ha over 9 dl vann, buljong samt ramsløk- og urtesalt.
Kok i 10-15 minutter, til grønnkålen er myk.
Mos med stavmixer.
Ha suppen over i et litermål el.

Lag jevning.
Smelt smøret på lav/middels varme, til det er smeltet, det skal ikke bli brunt.
Tilsett hvetemel og spe med melken.
Fortsett å spe med grønnkålsuppen.
Kok videre 10-15 minutter.
Smak til med sitron, pepper, ramsløk- og urtesalt.

Mens suppen koker, lag grønnkålchips.
Bland sammen grovhakket grønnkål, olje og krydder.
Stek på 15 grader varmluft i ca15 minutter, pass på så den ikke blir svidd, den skal være sprø og god.

Kok egg og blomkål.
Server gjerne med gode, grove rundstykker.
Lykke til!!

Tags: lavkarbo, middag, middag på 30 minutter, sunt og raskt, suppe, vegetar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021