Glutenfritt,  Middag på 30 minutter,  Oppskrifter,  Vegetar

Grønnsakspanne med kikerter og indiske smaker

Jeg har funnet en ny vegansk favorittrett. Enkel, rask, fargerik, sunn og smaksrik. Kan det egentlig bli bedre? Jeg hadde lilla blomkål, men man kan selvsagt bruke vanlig hvit eller andre farger om man ønsker.

Antall porsjoner: 4

Ingredienser:

  • 1 blomkål
  • 1 liten broccoli
  • 4 poteter, eller 6 små nypoteter, greit med kokefaste poteter her2 fedd hvitløk
  • 1 pakke hermetiske kikerter
  • Olje til steking
  • 4-6 ts indisk kryddermix
  • Frisk koriander

Kryddermix:

  • 2ss paprikapulver
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 knivsodd malt nellik
  • 1 ts salt
  • Litt malt ingefær

Fremgangsmåte:

Bland sammen kryddermixen.
Ha de hermetiske kikertene i et dørslag og skyll godt.
Rens hvitløk, blomkål og broccoli.
Vask potetene godt, er det nypoteter behold skallet på.
Skjær potetene i små terninger.
Skjær blomkål og broccoli i små buketter, skjær også stilkene opp, her skal vi bruke alt.
Finhakk hvitløk.
Stek potetene i litt olje over middels varme til de begynner å bli møre.
Tilsett blomkål, broccoli og hvitløk, stek noen minutter, til de er nesten møre, jeg synes det er godt med litt tyggemotstand.
Tilsett kikertene og la dem bli gjennomvarme.
Smak til med salt og pepper, tilsett mer av kryddermixen om det trengs.
Ha over frisk koriander ved servering.

Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *