Glutenfritt,  Oppskrifter

Havreflarn

IMG_6026Søte, knasende sprø, nærmest karamelliserte havreflarn. Det er gode barndomsminner.
Jeg husker tilbake til da jeg var liten, min mor bakte alltid disse kjeksene til jul. Da jeg fant ut at det var havre i dem trodde jeg de var sunne og sluttet å like dem, kunne ikke spise sunne kaker hehe. Det tok ikke mange år før de igjen var en favoritt.
Jeg kan i alle fall slå fast at disse kjeksene absolutt ikke er sunne haha, men gode er de.

For å lage glutenfri versjon som jeg, bruk glutenfri havregryn.
Havremel lager du ved å ha havregryn i en multihakker og kjøre det til det er finmalt.

Til ca 35 store  havreflarn brukte jeg:
200 gram havregryn
150 gram smør
2 store egg
250 gram sukker
4 ss havremel
2 strøkne ts bakepulver

Sett ovnen på 200 grader.
Smelt smøret i ei gryte, tilsett havregryn og la dette stå å svelle 1/2 time.
Pisk eggedosis av egg og sukker.
Vend havresmøret inn i eggedosisen.
Tilsett bakepulver og havremel.

Sett små klatter på bakepapirkledd stekeplate.
Ha god avstand mellom da de flyter ganske mye ut under steking.
Jeg fikk plass til ni kjeks pr bakebrett.
Stekes på 200 grader i 8-12 minutter(steketiden varierer fra ovn til ovn), de skal være gylne og litt brune i kantene.
Under steking blåser de seg ganske godt opp som du ser på bilde nr to, dette er helt riktig, de faller sammen igjen mot slutten av steketiden.
Avkjøl kjeksene helt på bakebrettet før de legges i lufttett kakeboks.
Lykke til!!
IMG_5948

IMG_5952

IMG_5954

IMG_6028

IMG_6026n

One Comment

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *