• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Havrekjeks med masse sjokolade

On 1. august 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_9249
I dag er det fredag og helg. Da er det lov å lage noe godt. Jeg anbefaler å prøve disse deilige havrekjeksene med masse sjokolade. På grunn av havren er de jo egentlig ganske sunne….eller?? Kan i alle fall spise en…eller tre nå til helgen.

Denne oppskriften ble til da min eldste datter Camilla og jeg hadde veldig lyst på noe godt. Lette gjennom skapene. Vi kom frem til at vi skulle komponere en god og litt sunnere kjeks oppskrift. I den orginale oppskriften brukte vi 50 gram grov sammalt hvete, men her har jeg byttet det ut med hvetemel, ble litt mykere uten sammalt hvete.

Til 15-20 store kjeks brukte vi
175 gram smør (mykt, romtemperert)
100 gram brunt sukker
100 gram hvitt sukker
1 egg, romtemperert
200 gram hvetemel
200 gram havregryn
150 gram hakkede nøtter (jeg brukte hasselnøtter)
200 gram hakket sjokolade (jeg bruker både hvit og mørk, tar det jeg har)
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 1/2 ts ekte vaniljesukker
1 1/2 ts vanilje ekstrakt

Sett ovnen på 190 grader. Finn frem alle ingrediensene. Smør og egg må være romtemperert.
IMG_9239

Rør smør og sukker luftig. Rør så inn egget og vanilje ekstrakt.. Ha over alt det tørre og vend det inn. Form 15-20 boller og trykk dem ut til ca 1 cm tykkelse på en bakepapirkledd stekeplate. Ha litt avstand mellom kjeksene. Stekes i 15-18 minutter. De skal ha litt farge rundt kanten, men fremdeles være litt myke.IMG_9244

Avkjøl kjeksene helt på bakebrettet, de er for myke når de er nystekt. Ha dem så over i ei kakeboks, de holder seg et par dager, men forsvinner som regel samme dag de er laget 😉
IMG_9245

Server med en god kopp kaffe. Lykke til.IMG_9250

Tags: Camillas favoritter, kjeks

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021