• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Hvit sjokoladekrem

On 17. september 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_0562
Denne sjokoladekremen bruker jeg ofte som grunnoppskrift for topping til cupcakes. Den er også veldig god å bruke som dik og til oppsmøring av kaker. Man kan tilsette litt revet sitronskall og presset sitron, man kan også tilsette bringebær purè eller karamell. Bruk det som passer til kaken eller cupcakesene du har laget.

Oppskriften er ganske stor. Den holder til minimum 36 store cupcakes, eller som dik og oppsmøring av to kaker på 20 cm.

En stor porsjon hvit sjokoladekrem
400 gram smør
300 gram hvit sjokolade (jeg bruker Callebaut kuvertyrsjokolade)
4 ts ekte vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang
3-4 eggeplommer
700 gram melis
(kan også tilsette saften fra blåbær, bringebær eller jordbær)

Alle ingrediensene må være romtemperert.
Smelt sjokoladen forsiktig over vannbad eller i microen. Dersom den smeltes i micro må man røre i den minimum hvert 20. sekund.
Rør myknet smør hvitt i kjøkkenmaskin, tilsett 1/3 av melisen, ha så i sjokoladen litt og litt, rør den godt inn.
Spe med melis, tilsett vanilje og eggeplommer.
Rør kremen noen minutter i kjøkkenmaskinen.
Juster evt med mer melis eller eggeplommer.

Helt til slutt kan du tilsette karamell, sitronskall, sitronsaft, appelsin eller saft fra bær (dette gir også fin naturlig farge). Lykke til!
IMG_0565

Tags: cupcakes, Glutenfritt, kakefyll, sjokolade

5 kommentarer

  • Grethe 27. mars 2015 kl. 09:58 - Svar

    Hei, hvor kjøper du den hvite sjokoladen?

    • elin rusnes kvingedal 27. mars 2015 kl. 15:42 - Svar

      Jeg pleier å bruke Callebaut sjokolade fra Pals, men det går utmerket å bruke hvit kokesjokolade 😉

  • Jone 2. oktober 2015 kl. 21:55 - Svar

    Hei! Egner denne kremen seg som fyll og oppsmøring på sukkerbunn?

    • elin rusnes kvingedal 6. oktober 2015 kl. 21:05 - Svar

      Hei. Personlig bruker jeg den helst til cupcakes og sjokoladekaker. Bruker den også som dik og oppsmuring av sukkerbunn om det er stablekaker eller kaker som skal ha en del pynt. Lykke til med bakingen!!

Legg igjen en kommentar til Jone Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021