• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Trinn for trinn

Hvordan lage roser

On 8. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Roser pynter lett opp en enkel kake. Det tar litt tid å lage, men blir en flott detalj til både kaker og cupcakes. Her viser jeg den metoden jeg pleier å bruke når jeg lager roser.

Jeg bruker som regel marsipan eller sukkerpasta når jeg lager roser. Du kan også bruke mmf (marshmallowsfondant), men det er lettere å få de fine med marsipan eller sukkerpasta. Farg massen i ønsket farge, bruk gele/pastafarger. Her har jeg tre nyanser av gammelrosa. Husk å alltid ha massen du ikke bruker i plast da den fort kan tørke ut og sprekke.

Start med å forme et kremmerhus av en liten bit marsipan/fondant.

Rull ut marsipan/fondant (her har jeg brukt den mørkeste fargen). Trykk ut sirkler (kronblader) med en utstikker, Du kan bare bruke det du har. Utstikkeren jeg brukte er 2,5 cm i diameter, bør være ca samme størrelse. Dekk med plast. Bruk en skje og flat ut ene halvdel av hvert kronblad.

Legg kremmerhuset med spissen opp på et av kronbladene, den tynne enden av kronbladet skal peke opp, se bildet.

Form kronbladet rundt kremmerhuset. Dette er basen til rosen.

Nå skal neste lag festes. Start med et kronblad, la det sitte litt høyere oppe enn basen, lapp over med enda et kronblad og form dem.


Rosen kan brukes allerede nå, som en knopp. Det gir et fint uttrykk å ha forskjellige størrelser på rosene.

Rull ut marsipan/fondant i en lysere nyanse, trykk og flat ut kronblad, her trenger du tre kronblad for en runde. Fest dem i samme høyde som forrige lag. La dem overlappe hverandre og form hvert kronblad.

Om du vil ha den enda større bruker du marsipan/fondant i en enda lysere nyanse. Trykk ut som ved de andre kronbladene. Du trenger fem kronblad for en runde her. Gjør det på samme måte som tidligere.

Form hvert kronblad.

Du kan ha enda et lag kronblader, bruk da syv kronblader. Jeg har brukt den samme fargenyansen som forrige runde. Gjør det på samme måte og form hvert kronblad.

Da kan rosene settes på kaken. Lykke til!!

Tags: Modellering, trinn for trinn

7 kommentarer

  • Leif 9. juli 2014 kl. 14:41 - Svar

    Fin blogg du har! Her skal jeg titte innom i ny og ne ja! Ha en fin sommer. Og bra å høre du er blitt frisk igjen 🙂

    • elin rusnes kvingedal 10. juli 2014 kl. 16:45 - Svar

      Hei Leif. Takk for det, gøy du liker bloggen min 😉
      Kommer mange gode oppskrifter fremover 🙂
      God sommer til deg og!

  • Mari 30. mai 2015 kl. 23:15 - Svar

    Hei 🙂
    Nydelige roser!
    Hva bruker du til å feste kronbladene med?

    • elin rusnes kvingedal 12. juni 2015 kl. 09:53 - Svar

      Tusen takk Mari.
      Jeg pleier ikke å bruke noe til å feste dem med.
      Dersom du bruker fondant som tørker fort ut, er det lurt å ha den tildekket med plast.
      Du kan også bruke litt spiselig lim eller vann om det trengs 😉

  • Ingrid 20. februar 2016 kl. 13:35 - Svar

    Hvor lengd holder pynten? Kan man lage dem noen uker i forveien?

    • elin rusnes kvingedal 24. februar 2016 kl. 17:50 - Svar

      Hei Ingrid.
      Man kan fint lage dem noen uker i forveien og oppbevare dem mørkt i en tett boks, ikke ha dem i kjøleskap 😉
      Ha en fin dag 😉

Legg igjen en kommentar til elin rusnes kvingedal Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022