• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter . Slide

Juleis med gløggkompott

On 10. desember 2018 by Elin Rusnes Kvingedal

Is er utrolig gøy å eksperimentere med. Jeg har de siste årene laget en ny smak hver jul. Isen tar til seg mye smak, så man bør være litt forsiktig, det er utrolig gøy nå de den serveres til får et «wow» øyeblikk i det de smaker. Denne isen er en slik «wow» is. Når jeg serverer sier jeg ikke hvilken smak det er, men at de må smake og si hva de kommer frem til. Her fikk jeg høre at det smaker jul, da var mitt mål nådd.

Jeg tenkte lenge på at jeg ville lage en type gløgg is og funderte på hvordan jeg best mulig kunne lage en julete is med gløggsmak, men som likevel ikke var overdøvende.

Det ble da en god is med julens krydder og en gløggkompott servert til. En utrolig god kombinasjon, servert med finhakkede brente mandler.

Antall porsjoner: ca 1 liter is.

Ingredienser:

Juleisen:

  • 4 eggeplommer
  • 150 gram sukker
  • 3 1/2 dl melk
  • 1 1/2 dl fløte
  • 2 kanelstenger
  • 1 stjerneanis
  • 4 nellikspikerGløggkompott:
  • 2 syrlige epler
  • 200 gram frossne solbær evt solbærsyltetøy med lavt sukkerinnhold
  • 50-100 gram sukker
  • saften fra en sitron
  • 1 kanelstang
  • 4 nellikspiker
  • 1 stjerneanis

Fremgangsmåte:

  • Ha melk og fløte i en gryte.
  • Tilsett nellikspiker, kanelstenger og stjerneanis.
  • Kok så vidt opp under lokk, ta gryten til side.
  • La det hele trekke i 20 minutter (under lokk).
  • Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis, gjerne i kjøkkenmaskin.
  • Sil melk og fløteblandingen, og tilsett denne i eggedosisen under omrøring.
  • Ha blandingen tilbake i gryta.
  • Varm det hele opp til ca 80 grader under omrøring til den tykner noe, et par minutter.
  • Pass på at temperaturen ikke overstiger 80-82 grader.
  • Sil blandingen over i en bolle og avkjøl.
  • Når blandingen er kald has den i en iskremmaskin, kjør til den er ferdig.
  • Ha iskremen over i en egnet boks, eller bruk beholderen fra iskremmaskinen som meg og sett i fryseren, dekk med plast helt inntil isen så det ikke kommer luft til.

Lag så gløggkompotten:

  • Skrell eplene om du ønsker og fjern kjernehuset.
  • Del eplene i små terninger, ha over i en gryte sammen med saften fra en sitron.
  • Tilsett solbær, nellikspiker, stjerneanis og kanelstang.
  • Ha over 50 gram sukker og kok opp. La det putre på lav varme noen minutter, til eplene er så vidt møre.
  • Smak til med evt mer sukker, husk at isen er søt, så denne kompotten bør ha litt sting.
  • Fjern nellikspiker, kanelstang og stjerneanis.
  • Avkjøl kompotten og oppbevar i kjøleskap. Den tåler et par dager i kjøleskap.
  • Varm gjerne gløggkompotten opp før servering.

Sett isen i kjøleskap 30 minutter før servering, da får den helt riktig, silkemyk konsistens.
Server is med gløggkompott og ha gjerne over krokan laget av salte brente mandler som kjøres i multihakker. Lykke til!!

Tags: adventskalender, gløgg, is, jul, julegodt

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021