• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kjøttboller med lun bulgursalat

On 4. juli 2018 by Elin Rusnes Kvingedal

Dersom du er som meg og liker skikkelig gode kjøttboller med mange gode smaker er denne retten virkelig å anbefale. Det er kanskje ikke den mest fargerike og vakreste maten, men smaken synes i alle fall jeg er nydelig.
Her har jeg kvernet høyrygg og tørrsaltet bacon, men du kan selvsagt kjøpe en god biffdeig og lage av det.

Les gjennom hele oppskriften før du starter, og har du ikke alle ingrediensene, bytt dem ut og prøv deg frem. Bruker du quinoa i stedet for bulgur har du en glutenfri variant.

For nok mat til 4-5 voksne brukte jeg ca:
1 kg høyrygg
100 gram tørrsaltet bacon
1 neve hakket gressløk
1 neve hakket salvie
1 neve hakket kjørvel
1 fedd helt finhakket hvitløk
1 ts salt
1 ts pepper
1 egg
5 ss h-melk
1 1/2 ss potetmel

Bulgursalat:
10 stilker purpurkål (evt. grønnkål)
5 mellomstore aromasopp
10-15 aspargesbønner
1 rødløk
Evt ltt salt
1 dl god kraft, jeg brukte oksehalekraft
100 gram bulgur

Skjær kjøtt og bacon i passende biter til kjøttkverna og kvern på 4,5 mm.

Ha over salt, pepper, hvitløk og hakkede urter.
Tilsett egg, melk og mel og jobb det raskt sammen.
Jobber man for mye med kjøttdeigen kan man risikere å få kompakte sprettballer i stedet for gode, saftige kjøttboller.

Form store kjøttboller ved å rulle boller med lette hender, jeg fikk 30 kjøttboller.
Stek kjøttbollene i olje på middels-høy varme i 5-6 minutter, til de er godt brunet rundt det hele.
Ha dem så i ovnen på 150 grader varmluft i ca 10 minutter, kjenn litt på dem underveis. Gjør du som meg og kverner kjøtt selv, kan kjøttbollene gjerne ha en lett rosa kjerne. Bruker du ferdig kvernet kjøtt bør de gjennomstekes.

Mens kjøttbollene steker kan du begynne på salaten.
Kok bulgur etter anvisning på pakken, bruk kun litt salt som krydder.
Kutt løk og sopp i passende biter, rens  purpurkålen og aspargesbønnene.
Stek soppen i tørr panne til den er gyllen, ha over litt smør og tilsett løken, la surre over middels varme til løken er blank, ha så over purpurkål og aspargesbønner. La det hele surre et par minutter, ha over kraft og tilsett den ferdig kokte bulguren. Smak til med salt og pepper.

Server med hjemmelagde kjøttboller og nyt.
Lykke til!!

Tags: foreningsmat, kjøttboller, middag, salater

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021