Glutenfritt,  Jul,  Kaker og desserter,  Oppskrifter

Kransekakestenger

En av tingene jeg alltid baker til jul er kransekakestenger, det er utrolig godt. Jeg anbefaler å lage en stor porsjon, da disse forsvinner raskt. De er også supre å fryse. Jeg har redusert mengden melis i forhold til andre oppskrifter, det er vanlig å ha 50/50 mandler og melis, hos meg er melismengden redusert med 30%, og fremdelis er de veldig søte.

Jeg pleier å lage rundt et kilo kransekakemasse. Den holder noen dager i kjøleskap, så man trenger ikke bruke alt på en gang. Jeg bruker halvparten til stenger og lager Sarah Bernhardt av resten (oppskrift på det kommer snart).

For en stor porsjon kransekakemasse bruker jeg:
500 gram malte mandler
350 gram melis
20 gram potetmel
90 gram eggehvite

Mal mandlene på en mandelkvern, jeg skolder dem ikke.
Ha mandlene i en arbridsbolle, bland inn melis og potetmel.
Pisk så eggehvitene lett for hånd.
Lag en grop i mandelbladingen, og tilsett eggehvitene.
Rør det hele sammen, det ser ut som det er for lite eggehvite, men vær tålmodig.
Kna deigen godt sammen med hendene og jobb med den i 10-15 minutter, den blir smidigere og luftboblene går ut. Dersom den ikke skal brukes med det samme, pakk den godt inn i plastfolie og legg i kjøleskap.

Rull ut fingertykke pølser, legg på et bakepapirkledd stekebrett og stek på 200 grader i 8-12 minutter.

Når de er avkjølt pyntes de med melisglasur og dyppes i sjokolade. Oppbevar i en tett boks/krukke, eller frys dem ned. Lykke til!!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *