• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Linsegryte -adventskalender luke 6

On 6. desember 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

img_8522
Det er sikkert mange vegetarianere og veganere som lurer på hva de skal lage til julemiddag, enten på selve julaften eller på en av juledagene. Dette er noe vi har pratet en del om hjemme da jeg som dere sikkert har fått med dere har to ungdommer i hus som er vegetarianere. Et av mine forslag er denne nydelige linsegryten, dette er også et godt alternativ til oss kjøttetere. Det spises så mye kjøtt i julen at en kjøttfri middag til hele familien en av juledagene kan være smart både med tanke på helse og miljø.

Denne linsegryta kan med fordel forberedes dagen før, avkjøl helt før den settes i kjøleskap. Den kan også lages allerede nå og fryses ned i porsjoner.

For ei stor gryte, nok til 6-8 personer brukte jeg:
3 ss nøytral olje eller klaret smør
2 rødløk
1-2 chili
2-3 fedd hvitløk
1 cm ingefær
4 ss indisk kryddermix
3 dl røde, tørkede linser
1,6 kg hermetiske tomater
400 gram kokosmelk
Saften av 1/2 lime
En neve frisk koriander

Kryddermix:
2ss paprikapulver
2 ts malt kanel
2 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1 knivsodd malt nellik
1 ts salt

Skyll linsene godt i kaldt vann.
Finhakk løk.
Finhakk chili (fjern frøene), hvitløk og ingefær, er du veldig glad i sterk mat kan du ha mer av dette.
Surr løken i klaret smør eller olje til den er blank, tilsett krydder og rørestek 1/2 minutt.
Ha over chili, hvitløk og ingefær. Surr videre 1/2 minutt.
Tilsett linsene, deretter hermetiske tomater.
Bland det hele godt sammen og la det putre under lokk en god time, rør innimellom.
Når det har kokt en time tilsettes kokosmelken, kok opp og smak til med salt og lime. Det er lite salt i oppskriften da vi ikke bruker så mye av dette, så her er det viktig å smake seg frem.
Rør inn koriander rett før servering.
Server gjerne med chapatti eller naan. Lykke til!!
img_8519

img_8520

img_8524

Tags: adventskalender, adventskalender2016, Glutenfritt, jul, middag, vegansk, vegetar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021