• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Lys, luftig sjokoladekrem

On 15. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Da jeg begynte å bake slet jeg med å finne gode oppskrifter på sjokoladekrem. Bestemte meg derfor for å droppe oppskrift på dette og prøvde meg frem.

Til slutt fant jeg en god kombinasjon, kremen ble luftig og god. Denne oppskriften delte jeg på kakeforumet «festkaker» da det enda eksisterte, samt på websiden «kakesiden» jeg hadde inntil nylig. Kremen ble godt tatt imot, og jeg velger nå å dele oppskriften her.

For fyll i ei 25 cm kake bruker jeg:
200 gram romtemperert smør
500 gram melis
2-4 ss kakao, kan eventuelt byttes ut med 200 gram smeltet melkesjokolade
2 ts ekte vaniljesukker eller frøene fra ei vaniljestang
2 egg, evt 3-4 eggeplommer i stedet for hele egg (romtemperert)

Ha smør og 1/3 av melisen i kjøkkenmaskinen, rør på middels hastighet til det er lyst og luftig. Tilsett kakao (eller smeltet avkjølt sjokolade sakte i en tynn stråle) samt vanilje. Rør videre på middels hastighet til alt er godt blandet. Spe med melis. Tilsett så ett egg om gangen. Spe eventuelt med mer melis eller egg til ønsket konsistens.
Lykke til!!

Tags: kakefyll, sjokolade

7 kommentarer

  • Solveig 29. juli 2015 kl. 13:21 - Svar

    Den var veldig god

    • elin rusnes kvingedal 4. august 2015 kl. 20:27 - Svar

      Så gøy å høre Solveig.
      Ha en fin dag 😉

  • agnes 19. oktober 2016 kl. 20:08 - Svar

    er det glutenfri krem?

    • Elin Rusnes Kvingedal 25. oktober 2016 kl. 07:09 - Svar

      Hei Agnes 😉
      Denne er glutenfri ja. Pass bare på at sjokoladen du skal bruke også er glutenfri. Noen sjokolader kan inneholde spor av gluten, det er det ikke alle som tåler, så det er viktig å passe på.
      Les gjerne dette innlegget før du begynner å bake glutenfritt 😉 http://www.kjoekkenmagi.no/hvordan-bake-glutenfritt/
      Lykke til!!

      • Agnes 25. oktober 2016 kl. 20:28 - Svar

        Hei. Takk for tilbakemelding

        • Elin Rusnes Kvingedal 25. oktober 2016 kl. 20:51 - Svar

          😉

Legg igjen en kommentar til agnes Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022