Oppskrifter

Mandelbunn uten egg

Jeg fikk en utfordring om å bake ei marsipankake med mandelbunn og sukkerbunn fylt med multekrem. Denne kaken skulle verken inneholde egg eller melk.

Etter litt saumfaring på nett etter oppskrifter, prøving og feiling av egne ideer, ble det kake. Her er oppskriften på mandelbunn.

Til en 25-26 cm kakeform brukte jeg:
250 gram mandler
150 gram melis
2 ss egg erstatning (Orgran no egg brukte jeg)
3/4 dl eplejuice

Sett ovnen på 160 grader over og undervarme.
Bland mandler og melis i en foodprocessor el og kjør til mandlene er ganske finmalt. Ha i egg erstatningspulver og eplejuice. Bland det sammen. Kle en form med bakepapir og klem røren ut i formen. Stek kaken i 40-45 minutter. Avkjøl på rist.

Her er kaken klar til å stekes.

Du kan bruke mandelbunnen som den er, til ostekake, fromasjekake eller som jeg har gjort, som et lag i marsipankake. Her er det nederste laget mandelbunn, så er det to lag eggefri sukkerbunn. Oppskrift kommer. Fyllet er melkefri multekrem, brukte Menkomel/Condito whipping.

Ferdig resultat.
Lykke til!!

Dåp

5 Comments

Legg igjen en kommentar til Elin Rusnes Kvingedal Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *