Oppskrifter

Parmesan aubergine

Parmesan aubergine er en kjempe god rett som den er, men kan gjerne serveres sammen med pasta, eller som tilbehør til kjøtt og fisk. Det er en enkel rett å lage, men tar litt tid så det er ikke noe man starter med når man kommer sliten hjem fra jobb i fem tiden. En god familierett til helga. God restemat og nistemat er det også.

Les gjennom hele oppskriften før du starter.

For ei god form parmesan aubergine brukte jeg:
2 aubergine
2 squash
Godt med maldonsalt
Olivenolje

Tomatsaus:
2 bokser hermetiske tomater, evt 8 store, modne tomater
2 rødløk
1 fedd hvitløk
Urtekrydder
Olivenolje

5 dl brødkrumme, bruk gjerne dagsgammel focaccia
Litt salt
Urtekrydder
100 gram god parmesan
Olivenolje

200 gram parmesan
Frisk basilikum

Sett ovnen på 150 grader varmluft.
Start med aubergine og squash. Kutt i 1/2 cm tykke skiver og legg lagvis i et dørslag, dryss maldonsalt mellom lagene og la det stå en times tid, gjerne med noe tungt over.
Saltet hjelper med å trekke fuktigheten ut så ikke hele retten blir soggy.

Etter en time skylles grønnsakene i kaldt rennende vann og legges utover et klede eller kjøkkenpapir for å tørke dem.

Stek dem så raskt på begge sider i ei panne over middels varme, bruk olivenolje.

Tomatsaus.
Finhakk løk og hvitløk, ha det i ei gryte med litt olivenolje og surr ett minutt. Tilsett hermetiske tomater eller skoldete hakkede ferske tomater og gi det hele et oppkok, smak til med urtekrydder og la det koke minst 30 minutter. Vær veldig forsiktig med saltet da det er mye salt i parmesan, salte heller maten ved servering.

Brødkrumme.
Bruk gjerne dagsfersk focaccia og kutt den i en multihakker, bland sammen med parmesan, urtekrydder og olivenolje. Ha det utover et bakepapirkledd stekebrett og stek i 15 minutter over 150 grader varmluft.
Legg halvparten til side, dette skal strøs på toppen.

Så skal retten monteres.
Skru opp ovnen til 200 grader varmluft.
Legg parmesan og aubergine lagvis i ei stor ildfast form og ha brødkrumme og tomatsaus mellom lagene sammen med litt revet parmesan.
Strø brødkrummen som er satt til side på toppen og dryss over resten av parmesanen. Stek ved 200 grader varmluft i 30 minutter. Ha over frisk basilikum ved servering, nyt. Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *