Oppskrifter

Pasta med tomat- og grønnsaksaus

En sunn og god versjon av den populære «spagetti og tomatsaus» med masse friske grønnsaker som gir litt krunsj.

Denne retten er rask å lage, veldig sunn og smaker kjempe godt. I tillegg er det en vegetarrett.
Dersom du ikke spiser egg, kan du i stedet for pasta strimle squash og forvelle, så får du grønnsaks spagetti. Du kan selvsagt også kjøpe vegansk pasta og koke etter anvisning på pakken.

Jeg lagde mat til fem personer, da var det rester til dagen etter. Sausen kan fryses og brukes til for eksempel «aubergine parmesan». Oppskrift på dette kommer.

Til denne retten brukte jeg
3 store tomater eventuelt 10 cherrytomater
2 paprika
3 løk
1 purre
1 chili
3 fedd hvitløk
4-5 ss tomatpurè (en liten boks, 120 gram)
2 bokser hermetiske tomater (‘a 400 gram)
2 ts tørket oregano
2 ts tørket basilikum

Finhakk alle grønnsakene. Sett tilside 1/4 av purre, løk og paprika, disse skal has oppi mot slutten.

Ha litt olje i ei gryte og surr hvitløk, chili, paprika og løk på middels varme til løken er blank.

Ha over tomatpurè og rør denne inn, la det surre i 1/2 minutt for å få bort noe av skarpheten fra tomatpurèen.
Ha så over hermetiske og friske tomater samt purre.
La det hele koke 10 minutt. Kok så pasta etter anvisningen på pakken.
Når tomat og grønnsakssausen har kokt 10 minutter, kjør den glatt med en stavmixer, tilsett de finkuttede grønnsakene du satt til side og la sausen få et oppkok.

Smak til med urter og krydder, tilsett eventuelt en skvett fløte.
Ha over litt frisk gressløk.

Server med nykokt fullkornspasta, frisk gressløk og et dryss parmesan.
Du kan gjerne ha pølser eller kjøttdeig til.
Ha godt brød til.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *