• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Uncategorized

Pasta på 20 minutter

On 1. februar 2021 by Elin Rusnes Kvingedal

Det er ofte travle dager, heldigvis er ikke det til hinder for å lage gode middager. Denne kjempegode pastaretten tar 20 minutter å lage.

Jeg har brukt det jeg hadde i kjøleskapet og det var ikke mye. Har du ikke sopp eller løk, bruk andre grønnsaker. Her kan man bruke en bit squash, paprika, broccoli eller det du måtte ønske. Prøv deg frem og bruk det du har. Jeg har brukt hvitvinsrester her, har du ikke dette kan du bruke litt hvitvinseddik eller bare smake til med sitron mot slutten. Litt syre trenger denne retten.

Bruk og den pastaen du har, om det er spagetti, pastaskruer, tagliatelle eller annen type. Mengde pasta er og individuelt, vi bruker ganske lite per porsjon.

Antall porsjoner: 4-5

Ingredienser:

  • En eller to løk
  • 4 sjampinjong
  • 2 fedd hvitløk
  • To never spinat
  • 1/2-1 dl hvitvin evt en skvett hvitvinseddik eller saft fra en sitron
  • 1 1/2-2 dl kremfløte
  • To ss basilikumpesto eller litt hakkede urter
  • Salt
  • Pepper
  • Ristede pinjekjerner
  • Basilikum
  • Pasta (vi bruker 50 gram per porsjon, men «vanlig» mengde er 100 gram)

Fremgangsmåte:

Start med å finne frem alt du trenger.
Sett på pastavann, salte dette godt.
Hakk opp løk, skjær sopp i skiver og finhakk hvitløk.
Varm litt olje i ei stekepanne med høy kant.
Ha over grønnsakene og fres over middels varme noen minutter.
Tilsett hvitvin og la denne koke inn -det tar bare 5 minutter om du bruker ei vid stekepanne.
Når vinen er kokt inn tilsettes pesto og fløte.
Kok opp og la småkoke noen minutter, smak til med salt, papper og evt syre.
Nå koker sannsynligvis pastavannet, ha over pasta og kok etter anvisning.
Ha over spinaten og la den synke sammen i panna.
Til slutt has pastaen over i panna.
Server gjerne med ristede pinjekjerner, revet parmesan og litt basilikum.
Vil du ha kjøtt til passer det for eksempel med spekeskinke, kylling og bacon.

Sjekk gjerne ut instagram for en liten filmsnutt av hvordan jeg lagde retten.
https://www.instagram.com/kjokkenmagi/

Lykke til!!

Tags: middag, middag på 30 minutter, middag. vegetar, vegetar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

februar 2021
M T O T F L S
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021