Råmelklapper

Jeg var så heldig å få masse råmelk av en fantastisk kollega. Råmelkspudding ble selvsagt laget, men ville lage andre ting også, da kom jeg på at råmelklapper må være veldig godt. Servert med rørte bringebær er dette super kaffemat. Det som er bra med råmelk er at den inneholder så mye proteiner at man slipper å bruke egg.

Dersom du har en steketakke er det enkelt og raskt å lage mange lapper, ellers går det fint å steke dem i panne med slippbelegg.

Til ca 20 lapper brukte jeg:
5 dl råmelk
300 gram hvetemel
100 gram sukker
50 gram smør
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver

Rør sammen det tørre.
Smelt smøret.
Rør inn litt melk om gangen, ha så i det smeltede smøret.
Spe evt med mer melk.
La røren svelle 20 minutter.
Stek lappene til de er gylne på begge sider.
Server straks sammen med rørte bringebær.
Lykke til!!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.