• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Ramsløksalt

On 13. april 2020 by Elin Rusnes Kvingedal

Det bugner av ramsløk for tiden, disse fine, grønne bladene som vokser vilt i løvskog og dufter av hvitløk. En av de beste tingene å lage er ramsløksalt.

Du finner ramsløk på litt skyggefulle og fuktige steder, trives spesielt godt i eikeskog ved kysten.

Hjemme hos oss tørker vi mye av den, bruker bare vanlig stekeovn med varmluft.

Antall porsjoner: To krydderglass (ca 2-3 dl ramsløksalt)

Ingredienser:

  • 200 gram ramsløk
  • 4-6 ss maldonsalt

Plukk ramsløk, skyll den godt og rens bort grener og blader som ikke hører hjemme. Legg bladene utover tørkepapir eller kjør dem i salatsentrifuge.
De må være ganske tørre.
Sett ovnen på 150 grader varmluft.
Vei opp ca 200 gram og legg utover bakepapirkledde stekebrett.
Jeg har ca 30 gram ramsløk per stekebrett.
Setter 2-4 brett i ovnen samtidig og lar dem stå 20-25 minutter, kanskje lenger, alt etter hvor mye fuktighet de inneholder.
Bytt plass på stekebrettene underveis om de tørker litt ujevnt.
Når bladene er knusktørre, men fremdeles litt grønne, ta dem ut av ovnen og la de avkjøles.
Ha den tørkede ramsløken i blender og kjør noen runder før salt tilsettes, kjør noen runder til og putt på glass.
Vil du ha bare tørket ramsløk lar du være å tilsette salt.
Vil du ha mer salt oppi, gjør du det. Finn din egen perfekte blanding.

Her bruker vi mye av dette nydelige saltet, så blir noen runder med tørking av blader på oss.
Knytt gjerne sløyfe på og gi i vertinnegave.
Saltet bruker vi til det meste, blant annet omelett, i surdeigsbaguetter, til fisk, kylling og kjøtt.

Lykke til!!

Tags: ramsløk, salt, urtesalt

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juni 2022
M T O T F L S
« mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022