Middag på 30 minutter,  Oppskrifter,  Supper

Restesuppe med kylling og byggryn

Det er så godt å ta en rydderunde i kjøleskap og kjøkkenskap. Ofte har man en liten bit igjen av flere forskjellige grønnsaker, kanskje en bit kylling. Disse restene må ikke kastes, bruk dem gjerne i ei god suppe som jeg har gjort her. Det er raskt å lage, dersom du ordner grønnsakene mens byggryn kokes og kylling stekes har du middag på 30 minutter.

Dersom du har blomkål i stedet for broccoli, purre i stedet for løk har ikke dette noe å si. Dette er ei restesuppe så bruk det du har. Restesuppen min er basert på ting jeg hadde i kjøleskapet, dette varierer fra gang til gang. Det viktigste er at mengdeforholdet er ca likt.

Antall porsjoner: 5

Ingredienser:

  • 2 løk
  • 3 gulrøtter
  • 2-3 sopp
  • 1/2 chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/4 broccoli
  • 4-5 aspargesstenger
  • 7 dl kyllingkraft
  • 2 kyllingfileter
  • 1 dl kokte byggryn
  • 1/2-1 ts salt
  • Urtekrydder
  • Oregano

Fremgangsmåte:

Jeg har alltid hjemmelaget kraft i fryseren, men bruk en buljongterning eller kyllingfond om du ikke har det.
Kok byggryn og stek kylling.
Skjær sopp i skiver, finhakk løk, chili og hvitløk.
Skjær gulrot i staver, broccoli i små buketter, broccolistilk i strimler, skrell og del asparges.
Stek sopp i litt smør, ha over i ei skål
Surr løk og gulrot 5-6 minutter i litt smør, tilsett resten av grønnsakene og surr et par min.
Ha over kraft og kok opp, la det koke til grønnsakene er såvidt møre, ha over kylling, byggryn og sopp.
Smak til med krydder, ha over fersk oregano, server.
NB! Dersom du bruker ferdig kraft eller buljong er ofte disse veldig salte, så ikke tilsett mer salt før du har smakt på suppen.
Server gjerne sammen med eltefri focaccia.
Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *