Riskrem med jordbærsaus

IMG_5516
Riskrem er typisk jul for meg. Vi har som tradisjon å alltid lage risgrøt til lunsj lille julaften, da lager vi så mye at det er ca 1/2 liter grøt til overs. Dette blir riskrem som vi har til dessert sammen med karamellpudding på julaften.
Vi har selvsagt mandel i både lille julaften, og i riskremen selveste julaften.

Til en stor porsjon riskrem bruker jeg:

1/2 liter usukret risgrøt
1/2 liter kremfløte
1 ss sukker
1 ts ekte vanilesukker

Saus:
400 gram frossne jordbær
50 gram sukker

Bruk ikke 5 eller 15 minutters grøtene, lag den «skikkelige» grøten som skal kokes i 45 minutter.
La grøten avkjøles helt.
Pisk fløten til myke topper, helst for hånd sammen med sukker og vaniljesukker.
Vend den piskede fløten i grøten, smak til, kanskje du liker den søtere enn hva jeg gjør.
Tin jordbærene, kjør dem sammen med sukkeret i en foodprocessor eller med stavmixer til jordbærene er helt most, smak til med evt mer sukker. Sett riskrem og saus kjølig til servering.
Denne er holdbar to, tre dager. Lykke til!!IMG_5516 IMG_5502

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.