Glutenfritt,  Oppskrifter

Rødbete muffins

img_8307
Denne måneden startet Mia som står bak bloggen Green Bonanza en slags matblogg stafett. Den som har stafettpinnen bestemmer månedens tema. Det er Mia som har stafettpinnen denne måneden og hun satte det hele i gang med temaet «bete». Alle slags beter kan selvsagt brukes, og bruksområdet er det kun fantasien som setter grenser for. Jeg valgte muffins som min første beteoppskrift, flere oppskrifter vil komme.

Nedert i innlegget finner du linker til de andre bloggerene som er med, Linker oppdateres etter hvert som det kommer nye. Her er det mye godt å velge mellom.

Denne gang brukte jeg bare en type bete, rødbeten.

For 24 muffins brukte jeg:
300 gram kokt og skrelt rødbete (2-3 mellomstore)
1 1/2 dl nøytral olje (jeg brukte rapsolje)
3 store egg
75 gram hvitt sukker
75 gram lyst muscovadosukker
200 gram glutenfritt mel (Toro lys kakemix)
1 1/2 ts bakepulver
frøene fra en vaniljestang
1 toppa ss kakao

Topping:
100 gram smør, romtemperert
3-400 gram melis
Saften fra 1/2 sitron
250 gram mascarpone, romtemperert

Kok rødbetene med skall i godt med vann tilsatt 1/2 ts hvitvinseddik. De trenger ca 45 minutter.
Avkjøl rødbetene, skrell dem og vei opp 300 gram.
Ha beter og olje i en blender, man kan og bruke stavmixer og mos det hele sammen.

Pisk eggedosis av egg og sukker.
Tilsett frøene fra vaniljestangen.
Sikt inn mel, bakepulver og kakao. Vend sammen.
Vend til slutt inn rødbetemiksen.
Ha over i muffinsformer og stek på 180-190 grader i 12-15 minutter.

Når muffinsene er avkjølt lages toppingen.
Ha smør og mesteparten av melisen i kjøkkenmaskin, pisk det lyst og luftig.
Tilsett mascarpone og rør det raskt sammen. Tilsett evt mer melis, smak til med sitronsaft.
img_8290

img_8317

img_8314

Andre bloggere som er med i utfordringen og deres oppskrifter:
-Idefull har laget Rødmende betefruer
-Matmagi har laget Enkel rødbetesalat samt Rødbetesalat med mangold og gresskarkjerneolje
-The Norwegian Hausfrau har laget Beetroot and cheese filling for pasta
-Sunnere Alternativ har laget Brownie med rødbeter og dadler
-Mias mat har laget Ovnsbakt rødbethummus
-Lise von Krogh har laget Stekt og marinert mangold
-My nordic kitchen har laget Beet and berry bowl og Roasted beets, goat cheese and blackberries
-Kvardagsmat har laget Kvit pizza med beter
-Et kjøkken i Istanbul har laget Krydrede rødbeter og kikerter med harissayoghurt
-Siv baker og steiker har laget Rødbetsalat med ostekrem og rugsmuler
-Entusiastisk mat har laget Pizza med beter og chevre
-Spiselandslaget har laget Fløyelsmyk rødbetsuppe med kjøttboller, karve og dill
-Godt, sunt og billig har laget Sjokoladekake med karameliserte rødbeter (uten egg og melk)
-Green Bonanza har laget Rødbeteburger med dill på toppen
-Greta-G har laget Lavkarbo bete caprese, Nordisk smoothie med grønnsaker og basilikum, Fårikål med beter og Coleslaw med rødbeter
-Mat på bordet har laget Ovnsbakte betechips
-Enestående mat har laget Terte med rødbete og søtpotet
-Alt godt har laget Andebryst med betechips og plommesaus
-Sara Lossius har laget Lun høstsalat med beter og kyllinghjerter
-Basilico har laget Rødbetesuppe med vodka og rømme
-Aichas Mat har laget Oksekjøtt og rødbet tagine

2 Comments

Legg igjen en kommentar til Elin Rusnes Kvingedal Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *