Sashimisalat med ponzusaus

Hvem får ikke vann i munnen av en nydelig og enkel sashimisalat? Jeg elsker det, sammen med sterk og syrlig ponzusaus er det himmelriket.
Jeg spiste dette som en lett middag etter en travel dag på jobb, men den kan like godt serveres som lunsj eller forrett.

Dersom du velger å bruke tørkede bønner i salaten, husk å bløtlegge disse på forhånd, etter anvisning på pakken.

Skal salaten være glutenfri, husk glutenfri soyasaus, samt vær nøye med hygiene så det ikke kommer spor av gluten i salaten.

Når det gjelder laksen er det helt trygt å bruke fisk som Salma-, Lofoten- og Frøyalaks. Brukes annen laks, skal den fryses i 24 timer for å fjerne evt farlige parasitter.

Lett middag eller god lunsj for fire (evt forrett for 8):
Ponzusaus:
1/2 dl soyasaus
1 ss riseddik
1/2 ts honning
1/2-1 chili
1/2 ts revet ingefær
1 ss hakket koriander
1 ts ristede sesamfrø
Saft fra en lime

Sashimisalat:
1 1/2 dl bønner, jeg brukte edamamebønner og små hvite bønner
100 gram blandet salat, gjerne babyleaf, men ta det du har
4 stilker vårløk
4 reddik
8 sukkererter
1 mango
1 avocado
1 liten neve spirer
2-300 gram laks

Start med ponzusausen. Finhakk chili, finhakk koriander og riv ingefær.
Bland sammen soyasaus, riseddik, honning og saft fra en lime, tilsett chili, koriander og ingefær, rør sammen og sett tilside. Denne kan oppbevares i kjøleskap et par dager.

Så er det tid for salaten.
Tilbered bønner etter anvisning.
Kutt vårløk, sukkererter og reddik i passende biter, de må ikke være for små da det vil bli vanskelig å spise med pinner.
Del mangoen, gjerne med en mangokutter. Skrell den og del i passende biter.
Del avocado i to, fjern steinen og skallet. Del avocado i passende biter og ha litt sitronsaft over.
Bland sammen alle ingrediensene.
Dander på tallerkener med salat.
Skjær laksen i tynne sneier og ha over salaten, legg over litt spirer og evt litt chili. Server straks, drypp gjerne litt ponzusaus over ved servering og bruk resten av sausen som dipp.
Lykke til!!

Print Friendly, PDF & Email

Legg inn en kommentar