Oppskrifter

Serranosurret kyllingfilet med hollandaise

Dette er en kjapp rett å lage. Jeg brukte i underkant av 30 minutter. Smakene passer veldig godt sammen synes jeg. Dette er absolutt en favoritt her i huset.

Til fire personer brukte jeg:

Serranosurret kyllingfilet
4 renskåret kyllingfileter
1 sitronskive
Litt parmesan
8 skiver serranoskinke
ca 10 basilikumblader
Litt smør eller olje

Grønnsaker
Et par klyper salt
1/4 ts sukker
1 sitronskive
8 hvite asparges
6 sjalottløk
1 ts brunt sukker
1 ss smør

Hollandaisesaus
150 gram smeltet, klaret smør
3 eggeplommer
1/2 sitron
1/4 ts salt
Et par dryss pepper

Til servering
Ruccolasalat
Revet parmesan

Sett ovnen på 200 grader.
Skrell aspargesen og kutt av 3-4 cm i enden. Vær forsiktig så de ikke knekker.
Rens sjalottløken og del i to.
Ha 150 gram smør i ei gryte og smelt på svak varme.
Start så med kyllingfiletene.
Renskjær dem, deretter legges de på plastfolie, dekk med et lag plastfolie eller en brødpose.
Bank dem forsiktig på den tykkeste enden for å jevne dem ut.

Skjær deretter et snitt langs kyllingen så du får en «lomme» Press litt sitron i «lommen» putt deretter inni parmesan og hakket basilikum. Surr de fylte kyllingfiletene med serranoskinke, jeg brukte to sneier per kyllingfilet.

Stek tre minutter på hver side på middels varme, til serranoskinken har fått litt farge. Ha dem over i en ildfast form og sett dem i stekeovnen i 10 minutter. La dem deretter hvile til resten er klart.

Ha sjalottløken i panna kyllingen stekte i, la de surre på middels varme i kraften

Mens kyllingfiletene står i ovnen og løken surrer i panna, ha vann i ei vid gryte, tilsett noen dråper sitron, et par klyper salt og 1/4 ts sukker. Kok opp. Når vannet koker har du i aspargesene. Disse skal koke 6-7 minutter.

Så skal sausen lages mens asparges koker.
Ha 3 eggeplommer i ei ildfast bolle. Sett denne i vannbad, lav varme. Pisk til eggeplommene skummer, tilsett litt og litt av det smeltede smøret mens du rører godt. Pass på at du bare får med det klare smøret og ikke bunnfallet (melkepartiklene). Skru gjerne opp varmen noe så sausen får litt varme, press over saften fra en halv sitron og smak til med salt og pepper.

Server med ruccola og revet parmesan. Lykke til!!

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *