• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Serranosurret kyllingfilet med hollandaise

On 23. mai 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Dette er en kjapp rett å lage. Jeg brukte i underkant av 30 minutter. Smakene passer veldig godt sammen synes jeg. Dette er absolutt en favoritt her i huset.

Til fire personer brukte jeg:

Serranosurret kyllingfilet
4 renskåret kyllingfileter
1 sitronskive
Litt parmesan
8 skiver serranoskinke
ca 10 basilikumblader
Litt smør eller olje

Grønnsaker
Et par klyper salt
1/4 ts sukker
1 sitronskive
8 hvite asparges
6 sjalottløk
1 ts brunt sukker
1 ss smør

Hollandaisesaus
150 gram smeltet, klaret smør
3 eggeplommer
1/2 sitron
1/4 ts salt
Et par dryss pepper

Til servering
Ruccolasalat
Revet parmesan

Sett ovnen på 200 grader.
Skrell aspargesen og kutt av 3-4 cm i enden. Vær forsiktig så de ikke knekker.
Rens sjalottløken og del i to.
Ha 150 gram smør i ei gryte og smelt på svak varme.
Start så med kyllingfiletene.
Renskjær dem, deretter legges de på plastfolie, dekk med et lag plastfolie eller en brødpose.
Bank dem forsiktig på den tykkeste enden for å jevne dem ut.

Skjær deretter et snitt langs kyllingen så du får en «lomme» Press litt sitron i «lommen» putt deretter inni parmesan og hakket basilikum. Surr de fylte kyllingfiletene med serranoskinke, jeg brukte to sneier per kyllingfilet.

Stek tre minutter på hver side på middels varme, til serranoskinken har fått litt farge. Ha dem over i en ildfast form og sett dem i stekeovnen i 10 minutter. La dem deretter hvile til resten er klart.

Ha sjalottløken i panna kyllingen stekte i, la de surre på middels varme i kraften

Mens kyllingfiletene står i ovnen og løken surrer i panna, ha vann i ei vid gryte, tilsett noen dråper sitron, et par klyper salt og 1/4 ts sukker. Kok opp. Når vannet koker har du i aspargesene. Disse skal koke 6-7 minutter.

Så skal sausen lages mens asparges koker.
Ha 3 eggeplommer i ei ildfast bolle. Sett denne i vannbad, lav varme. Pisk til eggeplommene skummer, tilsett litt og litt av det smeltede smøret mens du rører godt. Pass på at du bare får med det klare smøret og ikke bunnfallet (melkepartiklene). Skru gjerne opp varmen noe så sausen får litt varme, press over saften fra en halv sitron og smak til med salt og pepper.

Server med ruccola og revet parmesan. Lykke til!!

Tags: Glutenfritt, kylling, middag, middag på 30 minutter

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022