• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Solskinnstjerne

On 22. januar 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_2331
Solskinnsboller er noe av det beste jeg vet, men det blir kjedelig å lage samme type boller hver gang. Jeg har sett et par bilder av stjerne boller og ville lage solskinnsbollene på den måten. Det ble mye bedre, for man får vaniljekrem i hver bit 😉

For å lage tre solskinnstjerner eller to stjerner og 6 skoleboller trenger man:

Grunnoppskrift hvetedeig
1 kg hvetemel
25 gram fersk søtgjær
150 gram sukker
1 ts salt (10 gram)
6 dl melk
1 egg
150 gram meierismør

Fyll
Vaniljekrem, oppskrift her.

Kanelfyll
100 gram mykt smør
3 ss kanel
8 ss sukker
4 ss finmalte mandler evt mandelmel

Sett ovnen på 220 grader, varmluft.

Pass på at alle ingrediensene holder romtemperatur.
Smøret skal være mykt og delt i terninger.

Varm melken til ca 25 grader. Ha alt det tørre i bollen til kjøkkenmaskinen. Smuldre gjæren i det tørre. Prøv å unngå at gjæren og saltet kommer i kontakt med hverandre før det eltes da salt kan hemme gjæren i å utvikle seg.
IMG_5307

Ha i egget og melken, men spar en dl melk til senere, elt på sakte fart til deigen er godt blandet, to til tre minutter. Skru opp hastigheten til middels og tilsett litt melk om gangen til du har en fin, smidig og litt løs deig. Den skal ikke være klissete, men heller ikke for fast. Bruk ca fem minutter på denne prosessen.
Nå skal smøret tilsettes. Skru ned til lav-middels hastighet og tilsett en og en terning med smør. Når alt smøret er rørt inn skal deigen heve. La den heve til dobbel størrelse, en times tid.
IMG_5313
IMG_5328

Mens deigen hever lages kanelfyll og vaniljekrem, oppskrift her.
Kanelfyll: Ha mykt smør, kanel, sukker og finmalte mandler i en arbeidsbolle, rør det hele godt sammen med en gaffel eller lignende.

Når deigen har fått dobbel størrelse hvelver du den ut på et melet bakebord.
Del opp i 5 emner.
La emnene hvile 5-10 minutter for å roe ned glutenet i deigen, når de har hvilt , ha litt hvetemel på bakepapir og rull ut til sirkler, 3-4 mm tykke. Ha over et rundt fat eller lignende (25-30 cm i diameter) og skjær rundt. Avkappet brukes til en siste sirkelen, totalt 6 sirkler til 3 stjerner.
IMG_2264 IMG_2268

Smør kanelfyll på tre av sirklene, ha vaniljekrem over, smør det godt utover. Legg så en sirkel over dette.
IMG_2274 IMG_2276

Mål opp midt på sirkelen og merk av med et glass. Skjær så 16 strimler. Se bildene under.
Tvinn to og to strimler mot hverandre og fest dem sammen i enden.
IMG_2282 IMG_2284
IMG_2285 IMG_2288
IMG_2289  IMG_2299

Når de er ferdige må de etterheve, la dem etterheve 45-60 minutter. For å se om de er ferdig hevet kan du trykke en finger lett på deigen, dersom merket forsvinner umiddelbart er de ferdig hevet. Pensle med egg og strø over perlesukker.
IMG_2301

Stek på 220 grader varmluft i 30-40 minutter, (jeg stekte to brett samtidig) om de begynner å få for mye farge før de er ferdige, legg over et bakepapir (mine ble litt for mye stekt). Avkjøl minst 30 minutter før servering, dersom det er mulig å la de stå i fred så lenge 😉 Egner seg veldig godt til frysing, alltid gøy å ha noe spennende i fryseren dersom det dukker opp uventet besøk. Lykke til!!
IMG_2318
IMG_2331

Tags: boller, gjærbakst

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mars 2021
M T O T F L S
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021