Hjemme hos oss kan vi lett gå lei den vanlige brødskiva til frokost. Da er det veldig godt å lage sunne vafler en gang i blant. Disse kan spises med god samvittighet til frokost så vel som lunsj. Overrask noen du er glad i med nystekte vafler til frokost, eller unn deg selv en nydelig start på dagen.
For å lage 10 store vafler brukte jeg: 4 egg 2 1/2 dl sammalt spelt 2 1/2 dl siktet spelt 2 ts bakepulver 1/2 ts salt 1-2 ss sukker 3 dl kesam 3 dl lettmelk 25 gram smør
Bland alt det tørre foruten salt. Pisk lett sammen egg og salt, tilsett halvparten av det tørre. Ha i kesam, rør det raskt sammen, så tilsettes resten av det tørre. Rør inn melk og smeltet smør. La røren svelle 15-20 minutter. Stek og server lune. Pakk gjerne med deg et par i matboksen.
Legg igjen en kommentar