Jeg vet ikke om det er den grønne, beroligende fargen, navnet eller den gode og milde smaken som gjør at jeg liker spinatsuppe så godt. Når spinat og sjalottløk i tillegg er dyrket på hytta av min svigerinne gjør den enda bedre. Uansett, hjemmedyrket eller ei, dette er ei utrolig god og enkel suppe som er laget på under 30 minutter.
For suppe til fire/fem personer brukte jeg: 400 gram renset spinat 11/2 ss smør 4 fedd hvitløk 200 gram sjalottløk 9 dl vann 1-2 terning grønnsaksbuljong 1 dl fløte Saften av 1/2 sitron Salt og pepper etter smak
Vask og rens spinaten. Finhakk løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i smøret i ei stor gryte over middels varme. Når løken er myk og blank tilsettes spinaten, vend godt om. Tilsett vann og buljong når spinaten har falt sammen. Kok i 10 minutter, kjør suppa glatt med en stavmixer. Tilsett fløten og gi suppa et lite oppkok, smak til med sitron, salt og pepper. Serveres umiddelbart sammen med kokt egg og sprø krutonger. Lykke til!!
Legg igjen en kommentar