• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Steinbit med blomkål- og fennikelpurè

On 2. mars 2019 by Elin Rusnes Kvingedal

Fisk, hvit, fast, glinsende. Nydelig synes jeg. Steinbit har litt tyggemotstand, fantastisk smak, og passer ypperlig til både hverdag og fest.

Jeg ville lage en enkel rett, med nydelig tilbehør. Er veldig glad i purè av ulike slag, men må også ha ulike konsistenser og smaker. Kombinasjonen av steinbit, bacon, blomkål- og fennikelpurè sammen med litt stekt blomkål er en sikker vinner. Det går i tillegg relativt raskt å lage, med effektiv jobbing lager jeg denne retten på 30 minutter.

Blomkål- og fennikelpurè

  • 550 gram blomkål + 50 gram
  • 100 gram fennikel
  • 1-2 fedd hvitløk, bakes på 180 grader i 10 min
  • 2-3 ss smør
  • 1/2 dl fløte

Øvrige ingredienser

  • Bacon
  • Asparges
  • 4 fileter av steinbit, 2 ts havsalt
  • 1 fedd hvitløk
  • Noen kvaster frisk timian

Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme.
Steinbit behøver som regel ikke å saltes lenge før steking da den er ganske fast, jeg brukte 2 ts havsalt til fire fileter, og lot den ligge mens jeg kuttet grønnsakene.

Skjær blomkål og fennikel i mindre biter (blomkål kokes raskere enn fennikel, så ha litt større fennikkelbiter)
Kok i ca 10 minutter, alt etter størrelsen på bitene, det skal være helt mørt.
Tøm av kokevann og la dampe av seg noen minutter.

Mens grønnsakene koker settes hvitløk i ovnen, stek så fisken.
Tørk forsiktig bort mesteparten av saltet på fisken.
Ha 2 ss nøytral olje i en panne.
Stek fisken på litt over middels varme ca 3 minutter på hver side.
Det siste minuttet tilsettes smør, timian og hvitløk, øs det over fisken.
Hold fisken varm i ovn ved 55 grader til servering.

Gjør ferdig purèen.
Kjør sammen blomkål og fennikel med bakt hvitløk, til det er helt glatt i blender eller med stavmixer.
Ha tilbake i gryta og smak til med fløte, smør, salt og pepper, hold varm til servering.
Kok asparges, stek bacon, til slutt stekes små blomkålbuketter i baconfettet.
Server.
Lykke til!!

Topp gjerne med et par kvaster timian
Se hvor flott og glinsende fisken er
Tags: festmat, fisk, middag, middag på 30 minutter

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

desember 2019
M T O T F L S
« sep    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2019