Fisk, hvit, fast, glinsende. Nydelig synes jeg. Steinbit har litt tyggemotstand, fantastisk smak, og passer ypperlig til både hverdag og fest.
Jeg ville lage en enkel rett, med nydelig tilbehør. Er veldig glad i purè av ulike slag, men må også ha ulike konsistenser og smaker. Kombinasjonen av steinbit, bacon, blomkål- og fennikelpurè sammen med litt stekt blomkål er en sikker vinner. Det går i tillegg relativt raskt å lage, med effektiv jobbing lager jeg denne retten på 30 minutter.
Blomkål- og fennikelpurè
550 gram blomkål + 50 gram
100 gram fennikel
1-2 fedd hvitløk, bakes på 180 grader i 10 min
2-3 ss smør
1/2 dl fløte
Øvrige ingredienser
Bacon
Asparges
4 fileter av steinbit, 2 ts havsalt
1 fedd hvitløk
Noen kvaster frisk timian
Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme. Steinbit behøver som regel ikke å saltes lenge før steking da den er ganske fast, jeg brukte 2 ts havsalt til fire fileter, og lot den ligge mens jeg kuttet grønnsakene.
Skjær blomkål og fennikel i mindre biter (blomkål kokes raskere enn fennikel, så ha litt større fennikkelbiter) Kok i ca 10 minutter, alt etter størrelsen på bitene, det skal være helt mørt. Tøm av kokevann og la dampe av seg noen minutter.
Mens grønnsakene koker settes hvitløk i ovnen, stek så fisken. Tørk forsiktig bort mesteparten av saltet på fisken. Ha 2 ss nøytral olje i en panne. Stek fisken på litt over middels varme ca 3 minutter på hver side. Det siste minuttet tilsettes smør, timian og hvitløk, øs det over fisken. Hold fisken varm i ovn ved 55 grader til servering.
Gjør ferdig purèen. Kjør sammen blomkål og fennikel med bakt hvitløk, til det er helt glatt i blender eller med stavmixer. Ha tilbake i gryta og smak til med fløte, smør, salt og pepper, hold varm til servering. Kok asparges, stek bacon, til slutt stekes små blomkålbuketter i baconfettet. Server. Lykke til!!
Topp gjerne med et par kvaster timianSe hvor flott og glinsende fisken er
Legg igjen en kommentar