• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Suksessruter

On 6. januar 2016 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_5728
Plutselig kom ideen over meg, suksessruter. Herlige, søte dessertbiter. Visste ikke helt hvordan jeg skulle lage de, så oppskriften ble til underveis. Hvem kan vel motstå seig mandelbunn, sjokolade, ganache, gul krem og enda mer sjokolade? En kake proppfull av sukker og sjokolade, helt kalorifri hehe. Dette er absolutt en søt liten godtbit å spise til kaffen.

Jeg lagde ei kake i liten langpanne og skar opp ruter ved servering. Denne tar noen timer å lage pga avkjøling mellom hvert lag, men det er ikke veldig mye arbeid. Jeg har halvvert sjokolademengden til å ha på toppen i denne oppskriften da det var veldig vanskelig å skjære gjennom et så tykt lag med sjokolade.

Mandelbunn:
6 eggehviter
225 gram malte mandler
225 gram melis

100 gram sjokolade

Ganache:
2 dl fløte
200 gram sjokolade (jeg brukte Callebaut 54,5%)

Suksesskrem:
6 eggeplommer
1 dl fløte
100 gram sukker
En vaniljestang
120 gram romtemperert meierismør

150 gram sjokolade

Start med å sette ovnen på 150-160 grader.

Start med mandelbunnen:
Pisk eggehvitene i kjøkkenmaskin på middels hastighet til de er stive.
Tilsett mandler og melis, vend dette inn.
Ha det hele over i ei bakepapirkledd liten langpanne (ca 22×32 cm).
Stekes på 150-160 grader i 45-50 minutter, avkjøl.

Når kaken er avkjølt, smelt 100 gram sjokolade forsiktig over vannbad, og smør sjokoladen over bunnen.
IMG_5702

Lag ganache:
Ha 200 gram sjokolade i ei stålbolle.
Varm fløten til den så vidt får et lite oppkok.
Ha fløten over sjokoladen og la det stå ett minutt før du rører.
Rør forsiktig til det blander seg helt.
Avkjøl på kjøkkenbenken til det har romtemperatur.
Ha det over kaken.
Sett på frys 1/2-1 time. IMG_5707

Suksesskrem:
Ha eggeplommer, sukker og fløte i ei gryte.
Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene, ha både frøene og vaniljestangen i gryta.
Varm opp til det tykner, det skal ikke koke (om det koker koagulerer eggene lett, og man får eggerøre).
Avkjøl noe i romtemperatur og rør så inn romtemperert smør litt og litt.
Fjern vaniljestangen og ha den gule kremen over kaka.
Sett på frys ytterligere 1/2-1 time.IMG_5709

Smelt 100 gram av sjokoladen i ei stålbolle i vannbad.
Ta stålbollen ut av vannbadet når sjokoladen er smeltet, og tilsett de resterende 50 grammene.
Rør om til det er smeltet og ha sjokoladen over kaka. Sett i kjøleskap.
Det kan nå være lurt å skjære kaken i ruter med en gang sjokoladen har satt seg, før den stivner helt da det var litt vanskelig å komme gjennom sjokoladen når den var stivnet. Her har jeg dessuten halvvert sjokolademengden på toppen av kaken, så det skal bli litt lettere.IMG_5713 IMG_5718

Server til en god kopp sterk kaffe, lykke til!!IMG_5728 IMG_5732

Tags: adventskalender, Glutenfritt, jul, kake

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

april 2021
M T O T F L S
« mar    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021