• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Sweet vanillacones

On 23. september 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

Det er garantert flere enn meg som liker å prøve ut nye varianter av boller. Her har jeg laget kremmerhus. I deigen hadde jeg frøene fra en vaniljestang, så brettet jeg inn vaniljekrem etterpå.  De kan fylles med det du måtte ønske, makronfyll, eplekompott, tyttebærkrem eller vaniljekrem og bær for å nevne noe.

Les gjennom hele oppskriften før du starter.

For 24 sweetcones brukte jeg:

Grunnoppskrift hvetedeig:
1 kg hvetemel
25 gram fersk søtgjær
150 gram sukker
1 ts salt (10 gram)
6 dl melk
1 egg
150 gram meierismør, for en litt sunnere variant kan du bruke Bremyk steke- og bake

Vaniljekrem oppskrift her.

Lag vaniljekremen først, du kan gjerne lage litt ekstra vaniljekrem, da har du til fyll også.

IMG_0418

Kremmerhusene lages slik:
Rull sammen stiv kartong, tape den sammen og kle med aluminiumsfolie. Mine ble ca 4 cm i diameter og 15 cm lange.
Spray deretter med litt formfett.

Sett ovnen på 220 grader, over- og undervarme.

Pass på at alle ingrediensene holder romtemperatur.
Smøret skal være mykt og delt i terninger.

IMG_5313
IMG_5328

Varm melken til ca 25 grader. Ha alt det tørre i bollen til kjøkkenmaskinen.
Smuldre gjæren i det tørre. Prøv å unngå at gjæren og saltet kommer i kontakt med hverandre før det eltes da salt kan hemme gjæren i å utvikle seg.
Ha i egget og melken, men spar en dl melk til senere, elt på sakte fart til deigen er godt blandet, to til tre minutter.
Skru opp hastigheten til middels og tilsett litt melk om gangen til du har en fin, smidig og litt løs deig. Den skal ikke være klissete, men heller ikke for fast. Bruk ca fem minutter på denne prosessen.
Så skal smøret tilsettes. Skru ned til lav-middels hastighet og tilsett en og en terning med smør.
Når alt smøret er rørt inn skal deigen heve. La den heve til dobbel størrelse, en times tid.

Når deigen har fått dobbel størrelse hvelver du den ut på et melet bakebord.
Del opp i to like store emner.
La emnene hvile 5-10 minutter for å roe ned glutenet i deigen.

IMG_4929

Rull ut et av emnene til et rektangel på ca 35×60 cm.

IMG_4931

Smør på et lag vaniljekrem, ikke helt ut i kantene.

IMG_4934

Brett leiven i to så den blir nesten kvadratisk.

IMG_4935

Bruk et pizzahjul el og skjær 12 like store lengder av deigen.

IMG_4937

Surr deigen rundt kjeglene, start med spissen.

IMG_4940

Dekk med plast, og sett til heving et lunt sted.

Så gjør du det samme med emne nr to.

IMG_4952

La de heve en times tid.
Pensle med sammenvispet egg, og strø på perlesukker.

IMG_4953
IMG_4956

Stek ett brett om gangen midt i ovnen på 220 grader i 15-18 minutter.
La de stå fem minutter etter de er stekt før kremmerhusene fjernes, avkjøles videre på rist, dekk med klede.

IMG_4963
IMG_4970
IMG_4974

Fyll med det du måtte ønske og nyt. Lykke til!!

Tags: boller, gjærbakst, vanilje

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mai 2022
M T O T F L S
« mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022