• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter . Trinn for trinn

Trinn for trinn bløtkake

On 6. februar 2015 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_1301
Det er morsdag på søndag, og ei saftig hjemmelaget bløtkake er noe de aller fleste mødre vil sette pris på å få. Denne typen bløtkake er nok min signaturkake, den står på kakebordet i hver eneste bursdag. Jeg har her laget en trinn for trinn beskrivelse på denne kaken.

Start med å bake sukkerbrød etter din favorittoppskrift, eller du kan bruke denne oppskriften.  Jeg laget sukkerbrød av tre egg til denne kaken på 20 cm.
Jeg har alltid et lag mandelbunn også, oppskrift på det kommer.

Denne kaken er like enkel å lage glutenfri, glutenfri oppskrift her.

Jeg har laget vaniljekrem som fyll, oppskrift her.

I tillegg brukte jeg:
ca 5 dl kremfløte
500 gram friske bær
2 kiwi
evt et par physalis til dekor
200 gram finhakket sjokolade
200 gram finhakkede valnøtter

Del det avkjølte sukkerbrødet i tre lag.
Start med mandelbunn, legg den på et kakefat,. Legg bakepapir eller mellomlagspapir rett under kanten av kaken og over kakefatet, for å slippe søl på kakefatet.
Pisk kremfløten, ikke for stiv og ha den over i en sprøytepose.
Fyll kaken, jeg sprøyter alltid et lag ren pisket kremfløte som dik før jeg fyller den, her med masse friske bær, frukt, hakkede nøtter, sjokolade og vaniljekrem, gjenta med alle lagene. Smør så et lag med kremfløte rundt kaken, ikke på toppen.
IMG_1246

Så over til den vanskeligste delen. Her er det lurt at sjokoladen har stått i kjøleskap en stund så den ikke smelter i hånda. Bruk hanske og klem forsiktig hakkede valnøtter og hakket sjokolade rundt hele kanten. Du har sikkert masse sjokolade og nøtter igjen når du er ferdig, ha dette i en boks og bruk sammen med granola.IMG_1253 IMG_1254

Fjern så papiret rundt kanten.
IMG_1261
IMG_1262

Nå har du over krem på toppen, om du har mer vaniljekrem igjen, bruk dette.
IMG_1267

Sprøyt ut fine border rundt kaken med resten av kremfløten.
IMG_1271
IMG_1277
IMG_1278

Fyll på med resten av bær og frukt på toppen.
IMG_1281

Ha gjerne over litt sjokolade og nøtter til slutt. Lykke til!!IMG_1297

Tags: bløtkake, kake, kakedekorering, trinn for trinn

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

januar 2021
M T O T F L S
« jun    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021