Trinn for trinn krystantemum

IMG_7687
Det er så gøy å lage ulike fondantblomster. Jeg skulle lage bryllupskake for en kollega, når jeg baker til slike dager liker jeg å ta utgangspunkt i blomster det pyntes med i festlokalet og/eller brudebukett. Her skulle bruden ha krystantemum, det hadde jeg ikke laget før men etter et par forsøk ble jeg fornøyd med resultatet. Vil du også lære å lage disse flotte blomstene? Her har jeg laget en trinn for trinn beskrivelse.

Dersom du vil komme på kurs i kakedekorering, finner du kursplanen her.

Til disse blomstene bør man bruke fondant/sukkerpasa da marsipan og mmf er vanskelig å få tynt nok.

Utstikkerene jeg brukte er plunger cutters på 2 cm, 3,5 cm, 4,5 cm, 5,5 cm og 7 cm med 8-16 kronblader.

Start med en liten kule, bruden hadde rosa blomster med gult i midten, så jeg startet med en gul kule. Trykk ut tre kronblad med den minste utstikkeren.IMG_7612

Rull alle kronbladene litt tynnere, og lag en liten markering midt på hvert kronblad. Bruk gjerne litt spiselig lim og fest den første rundt kula.IMG_7618

IMG_7621

De neste to legges over hverandre, rotert i forhold til hverandre. Se bildet. Lag en liten grop i midten og fest med spiselig lim på kula.IMG_7624

IMG_7628

Så lages to rosa blomster med samme utstikker (2 cm) og to med den på 3,5. Rull kronbladene litt tynnere og lag en markering midt på også her. Fest på samme måte som forklart over, to og to blomster med litt spiselig lim. Se bildene. (Husk å dekke med plast det du ikke jobber med, fondant tørker fort ut).IMG_7634

IMG_7636

IMG_7639

IMG_7641

IMG_7644

IMG_7646

Fortsett på samme måte med de resterende utstikkerene. Når man kommer til de to største kan det være lurt å ha dem på plast når man tynner ut kronbladene og fester på blomsten.IMG_7666

IMG_7670

Her er de største festet og blomsten er klar til å tørkes. Jeg la plastfolie i en eggekartong og la blomsten oppi. La den tørke minimum et døgn før du tar den ut. De kan oppbevares flere uker i tett boks et mørkt sted, ikke kjøleskap. Husk at alle blomster er ulike, og ingen er perfekte.IMG_7678

IMG_7679

 

Slik ble kaken jeg lagde, hele kaka er forresten glutenfri (kakene ble tatt av sølvbrettene ved servering og satt på plastfatene under, dette så de ikke skulle gå helt opp i kanten av stativet).IMG_7699

IMG_7694

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.