Yoghurt med krydret eple

IMG_5273
Lag en herlig yoghurt med smak av jul.
Eple, kanel, stjerneanis og vanilje er smaker som passer veldig godt sammen.
Jeg lager også yoghurten fra bunn, men du kan bruke vanlig gresk yoghurt og bare tilsette epleblandingen.

Til yoghurten brukte jeg 3 liter h-melk, 1/2 liter fløte og 5 ss yoghurt.
Dette blir fire glass yoghurt.
Fremgangsmåte på hjemmelaget yoghurt finner du her.

Dersom du bruker ferdig yoghurt som er søt må du redusere mengden sukker i epleblandingen.

Epleblanding (dette holder til ca to liter yoghurt):
3 Granny Smith epler
1/2 dl nypresset appelsinsaft
1/2 dl vann
2 ss smør
3 ss muscovadosukker
3 ss hvitt sukker
1 kanelstang
1 stjerneanis
1 vaniljestang

Press appelsin, skrell og kutt opp eplene. Ha de over i appelsinsaften, dette gjør at de bevarer fargen.
Smelt smør, tilsett sukker, ha over eplene og vann.
Skrap ut frøene fra en vaniljestang, tilset disse sammen med vaniljestangen, kanelstang og stjerneanis.
La det få et lite oppkok, la det så småkoke til væken er nesten helt kokt inn, 30-40 minutter.
Rør et par ganger underveis. Eplene skal være myke, men fremdeles holde fasongen.
Avkjøl helt. Tilsett eplene i ferdig, avkjølt yoghurt.
Nyt sammen med hjemmelaget granola.
Lykke til!!
IMG_5253
IMG_5266
IMG_5273
IMG_5275
IMG_5287

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.