• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Adventskalender -Luke 5/Nøttestek

On 5. desember 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Det er ikke alle som spiser pinnekjøtt eller ribbe til jul. Jeg har selv to døtre som har valgt å være vegetarianere. Så her er et godt alternativ for de som ønsker en flott tradisjonsrett som et vegetarisk alternativ til julemiddagen.

Legg merke til at den ikke er vegansk da jeg har brukt både egg og ost oppi.
Etter å ha lest gjennom flere oppskrifter på nøttestek valgte jeg å lage min egen versjon.

I år valgte jeg å lage en stor porsjon og fire små nøttesteker, en nøttestek var nok mat for to jenter i to dager. De tre som ble igjen frøs jeg ned. En kommer til å ta med når vi skal i juleselskap en av juledagene.

For å lage fire små nøttesteker brukte jeg:
1 aubergine
1 squash
250-300 gram sopp
300 gram nøtter
10 tørkede aprikoser
3 fedd hvitløk
2 stenger stilkselleri
1 løk
1 halloumi (250 gram)
Litt revet muskt
Salt
Pepper
1/2-1 ts worchestershire saus
3 egg
2 1/2-3 dl brødkrumme
Fire butterdeig plater, oppskrift på dette kommer senere.

Skrell aubergine, skjær i terninger og ha over i et dørslag.
Skrell squash, del i to på langs og skrap ut den bløte kjernen (dette vil vi ikke ha med), skjær squashen i terninger og ha over i dørslaget sammen med aubergine. Salte aubergin og squash godt og la det hele stå 1/2-1 time, da trekker man vannet ut. Tørk saltet godt av.

Grovhakk soppen, skjær selleristengene i mindre biter, ha dette over i en blender sammen med nøtter, aprikoser og hvitløk. Kjør det godt sammen. Det trenger ikke bli purè, om det er litt biter i er dette bare godt.

Varm litt olivenolje i ei stekepanne og surr soppblandingen noen minutter, Finhakk løken og ha denne over. Når løken er blank tilsettes aubergine og squash blandingen. Surr blandingen ytterligere noen minutter.

Smak til med salt, pepper og worchesteshire saus. Riv over litt muskat, smak til!

Ha hele sopp og nøtte blandingen over i en arbeidsbolle, tilsett 3 egg, et om gangen og rør godt inn. Ha så over 21/2-3 dl brødkrumme.

Hakk opp en pakke halloumi og ha denne over i arbeidsbollen, bland det hele godt sammen.

Rull ut en butterdeigplate, 2-3 mm tykk og 20×25 cm lang. Ta 1/4 av sopp og nøtteblandingen, form det til et lite brød og legg midt på butterdeigen, brett deigen over og klem den sammen i skjøten på toppen og på sidene, pensle gjerne med egg for å «lime» den bedre sammen. Jeg skar bort det som var til overs i sidene, rullet dette ut og la over skjøten, se bilde lenger nede.

Rull ut ytterligere tre butterdeigsplater og fyll med sopp og nøtteblandingen.

Legg de små nøttestekene med skjøten ned i ei ildfast form. Lag gjerne et par snitt i butterdeigen, på toppen og pensle med sammenvispet egg.

Stek på 200 grader i 45-60 minutter, til butterdeigen er sprø og gylden.
 

Server med potet og grønnsaker (jeg bruker samme grønnsaker som vi har til julemiddagen).
Lag en god brun saus og server til. Oppskrift på sausen finner du her. Lykke til!

Tags: adventskalender, jul, julemiddag, middag, vegetar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • mars 2021
  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

juli 2022
M T O T F L S
« mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kaker
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2022