• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Eplepai med vaniljekrem

On 28. september 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_0710
Jeg var så heldig å få fantastiske epler fra hagen til ei venninne. Da ble det selvsagt baking, denne eplepaien er enkel å få til. Den smaker også helt fantastistisk, synes jeg. Jeg hadde tenkt litt gjennom hvordan jeg ville lage paien på forhånd, men oppskriften ble vel egentlig til underveis. Jeg smakte og noterte, det ble så bra at jeg må dele oppskriften med deg.

Jeg fikk to porsjonspaier og en pai på 22 cm i diameter ut av denne oppskriften. Man kan også lage en stor pai på 26-28 cm ut av samme oppskrift.

For å lage denne paien brukte jeg
Bunn
200 gram hvetemel
50 gram melis
100 gram smør
2 eggeplommer
1/4 ts salt

Epler
4 epler
Litt presset sitron
50 gram sukker
1 kanelstang
1 stjerneanis
25 gram smør

Makronfyll
2 eggehviter
150 gram mandler
50 gram melis

En porsjon vaniljekrem, oppskrift her.

Start med å lage vaniljekremen.

Bunn: Ha alt det tørre i en arbeidsbolle. Smuldre inn smøret, bruk en gaffel i starten og fortsett med hendene. Rør inn eggeplommene. Kna deigen sammen og la den hvile i kjøleskap i 30 minutter.

Sett ovnen på 150 grader. Rull ut, og kle en paiform med deigen. Prikk med en gaffel og ha aluminiumsfolie eller bakepapir oppi. Legg i tørre erter eller ris og forstek paibunnen 15-20 minutter.

Epler: Mens paibunnen hviler i kjøleskap, skrell eplene og del i båter. Press litt sitronsaft over eplene så de beholder fargen. Smelt sukkeret til eplene i ei stekepanne over lav varme. Ikke rør i sukkeret før det er smeltet. Ha i litt epler om gangen, samt kanelstang og stjerneanis. Rør rundt et minutt eller to, tilsett smør, vend alt sammen og skru av varmen.

Makronfyll: Pisk to eggehviter sammen med en gaffel, pisk til de skummer. Tilsett melis og malte mandler.

Når paibunnen(e) er forstekt, ha over makronfyll, så et lag vaniljekrem. Legg over eplene. Sett paien inn i ovnen og la den stå 20 minutter. Ha gjerne over litt malt kanel ved servering. Jeg serverte paien med vaniljekesam, selvblandet. Da smakte jeg kesam til med litt melis og frøene fra en vaniljestang. Kos deg!! Lykke til!IMG_0695 IMG_0697
IMG_0702 IMG_0703 IMG_0706 IMG_0707 IMG_0721

Tags: epler, kaker, pai

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mars 2021
M T O T F L S
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021