• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Trinn for trinn

Gråtass

On 18. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Fikk for noen år siden spørsmål om å lage Gråtass kake til en tre årsdag. Det hadde jeg aldri laget før og måtte selvsagt prøve meg. Ble fornøyd med resultatet og vil dele fremgangsmåten her.

Jeg startet med ei langpannekake, oppskrift her. Del i tre like store remser og skjær av 1/3 av to av remsene, se bilde.

Bruk utstikker eller skjær ut to små og to litt større sirkler av de to minste kakebitene. Dette skal bli hjul.

Lag sjokoladekrem, jeg brukte min egen lys, luftig. Oppskrift her. Stable kakene med den største biten i bunn og de to mindre oppå, kant i kant på den ene kortsiden. Ha tynt lag med krem mellom lagene. Putt kaken i fryseren 1/2 time for at den skal sette seg, evt kjøleskap noen timer. Ta kaken ut av fryseren og skjær kaken litt til, jevn ut og rund den av på toppen og i bak, se bilde. Dekk så hele kaken med et lag sjokoladekrem.

Trekk så hele kaken med sukkerpasta. Her har jeg laget sukkerpasta selv og farget den grå. Oppskrift kommer senere.

Farge noe av sukkerpastaen helt sort og lag en kant nederst. Skjær til en kant av den grå også og fest rundt toppen.

Så over til dekkene. Smur sirklene opp med sjokoladekrem og trekk med sort sukkerpasta.

Fest dekkene på kaken, bruk gjerne spagetti og tre gjennom for støtte.
Alle detaljene må på plass. Jeg markerte blant annet spor i dekkene, lagde ratt og sete. Øynene kan festet med spagetti. Husk å fortelle dem som skal spise kaka at det er hard spagetti inni så de er obs og ikke setter i halsen. Lykke til!!

Tags: trinn for trinn

6 kommentarer

  • Kaja Gundersen 18. juni 2014 kl. 19:28 - Svar

    Kjempeflott traktorkake! 😀 flink du er med 3D kaker!

    Ha en fortsatt flott kveld!

    MVH Kaja!

    • elin rusnes kvingedal 19. juni 2014 kl. 10:35 - Svar

      Takk Kaja 🙂 Er kjempegøy med kaker 🙂

      • Karin 29. juni 2014 kl. 19:07 - Svar

        Hei
        lurer på hvor mye foundant du trenger til å dekke kaken 🙂

        • elin rusnes kvingedal 29. juni 2014 kl. 21:23 - Svar

          Hei Karin 🙂
          Jeg brukte ca 1 kg fondant på denne, blir selvsagt en del avkapp, men bør ha så mye for å få jevne kanter 🙂
          Kommer selvsagt og an på hvor stor kake man lager. Denne er laget av en langpannekake 😉

  • Sikke Viste 20. oktober 2014 kl. 12:56 - Svar

    Brukte oppskriften din til å lage gråtass kake til gutten min som ble 3 år i går. Den ble veldig godt mottatt av bursdagsbarnet 🙂 Tusen takk for at du delte oppskrift og fremgangsmåte på bloggen din 🙂

    • elin rusnes kvingedal 20. oktober 2014 kl. 13:20 - Svar

      Så gøy å høre. Kjekt at den ble godt mottatt 🙂

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

mars 2021
M T O T F L S
« feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021