God, hjemmelaget kyllingkraft. Bruker dette i supper, men kan også brukes i risotto, kyllingretter, eller det du pleier å ha kyllingbuljog i. Jeg synes selvsagt det er best å lage denne kraften selv, fra bunn da jeg liker å vite hva maten jeg spiser inneholder. Det er utrolig enkelt, tar bare litt tid. Forberedelsene går raskt, men koketiden er lang. Det er derfor smart å lage dobbel porsjon av dette.
Til ca 7 dl ferdig kyllingkraft bruker jeg
En hel kylling
2 fedd hvitløk
1 chili
1 rødløk
1 gul løk
1 gulrot
2 persillerøtter
1/2 fennikel
1 purre
3 laurbærblad
1 liter vann
Skyll og tørk av en hel kylling. Skjær bort lår og vinger, skjær forsiktig ut filetene og del opp skroget. Jeg bruker ikke innmaten, det gjør ikke noe om det er kjøtt igjen på skroget, dette plukkes av etterpå. Kan spises som det er eller fryses til du skal ha suppe. Fileter, lår og vinger kan fryses eller stekes opp. Selv pleier jeg å bruke filletene til en middagsrett dagen etter. Lår og vinger bruker jeg som regel til suppe.
Surr alle grønnsakene i panne, ha over kyllingskroget og brun dette noe.
Ha over vann og laurbærblad kok i 1 1/2-2 timer under lokk.
Slik ser den ut etter koking.
Sil av. Ha kraften tilbake i gryta og kok inn i ca 20 minutter uten lokk.
Når kraften avkjøles stiger fettet til toppen, dette kan du fjerne om du ikke ønsker å bruke det.
Legg igjen en kommentar