• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Oppskrifter

Kyllingkraft

On 30. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

IMG_8796God, hjemmelaget kyllingkraft. Bruker dette i supper, men kan også brukes i risotto, kyllingretter, eller det du pleier å ha kyllingbuljog i. Jeg synes selvsagt det er best å lage denne kraften selv, fra bunn da jeg liker å vite hva maten jeg spiser inneholder. Det er utrolig enkelt, tar bare litt tid. Forberedelsene går raskt, men koketiden er lang. Det er derfor smart å lage dobbel porsjon av dette.

Til ca 7 dl ferdig kyllingkraft bruker jeg
En hel kylling
2 fedd hvitløk
1 chili
1 rødløk
1 gul løk
1 gulrot
2 persillerøtter
1/2 fennikel
1 purre
3 laurbærblad
1 liter vann

Skyll og tørk av en hel kylling. Skjær bort lår og vinger, skjær forsiktig ut filetene og del opp skroget. Jeg bruker ikke innmaten, det gjør ikke noe om det er kjøtt igjen på skroget, dette plukkes av etterpå. Kan spises som det er eller fryses til du skal ha suppe. Fileter, lår og vinger kan fryses eller stekes opp. Selv pleier jeg å bruke filletene til en middagsrett dagen etter. Lår og vinger bruker jeg som regel til suppe.
IMG_8789

Surr alle grønnsakene i panne, ha over kyllingskroget og brun dette noe.
IMG_8790

IMG_8791

Ha over vann og laurbærblad kok i 1 1/2-2 timer under lokk.
IMG_8796

Slik ser den ut etter koking.
IMG_8840

Sil av. Ha kraften tilbake i gryta og kok inn i ca 20 minutter uten lokk.
IMG_8841

IMG_8842

Når kraften avkjøles stiger fettet til toppen, dette kan du fjerne om du ikke ønsker å bruke det.
IMG_8939

Tags: kraft, kylling

1 kommentar

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

februar 2021
M T O T F L S
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021