• Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
  • Hjem
  • Galleri
    • Barnekaker
    • Bryllup
    • Dåp og babyshower
    • Konfirmasjon
    • Fest og jubileum
    • Voksenkaker
    • Makroner og cupcakes
  • Om meg
  • Glutenfri bakst
  • Oppskrifter
  • Trinn for trinn
  • Kurs
Søk
Kjøkkenmagi- god mat kan være magisk
Trinn for trinn

Skolebøker

On 19. juni 2014 by Elin Rusnes Kvingedal

Nå er det en dag igjen til skoleferie her hjemme i Sandnes. Da synes jeg det passer godt å dele en trinn for trinn beskrivelse på hvordan jeg lagde denne skolebok kaken.

Det var faktisk ikke så vanskelig å lage, dette er en av de første stablekakene jeg lagde.

Startet med en god, stabil bunn. Brukte surmelkskake, oppskriften kommer. Du kan også bruke en stabil sjokoladekake. Jeg laget to 30 cm former og skar dem til så det ble tre «bøker».

Prøvestablet dem, som du ser blir bøkene mindre og mindre. Avkappet kan brukes til cakepops.

Del hver kake i to og fyll med en god sjokoladekrem.

Mål høyde, lengde og bredde på kaken og skjær til hvit marsipan/fondant til ark. Er tre av sidene som skal dekkes med hvitt.

Her har jeg også klipt til brettet kaka står på. Lettere å flytte og stable kakene om de står på et brett.

Så må omslaget lages, mål opp igjen og skjær til farget marsipan/fondant, denne bør være et par mm tykk.

Som du ser av bildet går den litt utenfor kaka.

Gjør likt med alle tre kakene. Ha støtte i nederste kaken, jeg har klipt til solide sugerør, klipper til grillpinner og har oppi der igjen.

Bøkene hadde bare fått bokcover på den ene siden, jeg skar derfor til striper og la rundt kanten nede, se bilde.

Stanset ut bokstaver til ordene matematikk, historie og engelsk.

Ei skolejente på toppen. Fremgangsmåten på jenta finner du her.

Tags: trinn for trinn

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Arkiv

  • februar 2021
  • juni 2020
  • mai 2020
  • april 2020
  • september 2019
  • august 2019
  • april 2019
  • mars 2019
  • februar 2019
  • desember 2018
  • november 2018
  • oktober 2018
  • september 2018
  • august 2018
  • juli 2018
  • juni 2018
  • januar 2018
  • desember 2017
  • august 2017
  • juni 2017
  • mai 2017
  • mars 2017
  • februar 2017
  • januar 2017
  • desember 2016
  • november 2016
  • oktober 2016
  • september 2016
  • august 2016
  • juli 2016
  • mai 2016
  • mars 2016
  • februar 2016
  • januar 2016
  • desember 2015
  • november 2015
  • oktober 2015
  • september 2015
  • august 2015
  • juni 2015
  • mai 2015
  • april 2015
  • mars 2015
  • februar 2015
  • januar 2015
  • desember 2014
  • november 2014
  • oktober 2014
  • september 2014
  • august 2014
  • juli 2014
  • juni 2014
  • mai 2014
  • april 2014

Calendar

februar 2021
M T O T F L S
« jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Kategorier

  • Glutenfri bakst
  • Kurs
  • Mine tips
  • Oppskrifter
  • Slide
  • Trinn for trinn
  • Ukemeny
  • Uncategorized

Copyright Kjøkkenmagi 2021