Sukkerbrød

IMG_7818
Sukkerbrød er ikke vanskelig å lage. Det som er viktig er å følge oppskriften nøye og ta seg tid til å vente på at egene skal piskes og vende mel forsiktig inn. Jeg har alltid brukt min mors oppskrift, den blir alltid luftig og saftig.
Før du starter, sjekk at du har alle ingrediensene og pass på at eggene er romtemperert. Et annet tips for at ikke sukkerbrødet skal synke sammen på midten er å lukke døren til kjøkkenet når kaken står i ovnen, et hardt dunk i gulvet kan gjøre at kaken synker. I noen tilfeller kan det og være greit å skru av oppvaskmaskinen mens kaken steker, da det ikke skal mye vibrasjon til før den synker. Følger du rådene kan jeg nesten garantere perfekt resultat, og om det ikke går første gang, ikke gi deg. Temperatur og steketid kan variere fra ovn til ovn, så prøv deg frem.

Til en kake på 25 cm bruker jeg:
4 egg (mellomstore, ca 60 gram per stk)
2 dl sukker (ca 160 gram)
1 dl hvetemel (ca 60 gram)
1 dl potetmel (ca 80 gram)
1 ts bakepulver

Sett ovnen på 175 grader, over og undervarme. Kle en 25-26 cm form med bakepapir.
Skill eggene, ha hvitene i kjøkkenmaskinen og pisk dem stive (du skal kunne snu bollen over hodet). Tilsett så gradvis sukkeret. Bruk et par minutter på dette. Når du har en luftig, stiv marengs (skal også nå kunne snu bollen over hodet), tilsetter du ei eggeplomme om gangen, bland dem raskt inn og skru av maskinen. Sikt inn mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn. Ha røren over i kakeformen, stek på nederste rille i 35-40 minutter. Ikke lukk opp ovnsdøra før den er ferdig. Du ser om den er ferdig ved at den begynner å slippe kanten av kakeforma. Sjekk for sikkerhets skyld med en kakenål eller grillspyd. Er kakenålen tørr, er kaken ferdig.
Ta kaken ut av ovnen og snu den opp ned på et bakebrett med bakepapir. Avkjøl.

Eggehvitene piskes stive.
IMG_7798

Tilsett sukker gradvis.
IMG_7795

Pisk til du har en luftig og stiv marengs.
IMG_7799
Ha i ei eggeplomme om gangen, rør raskt inn.IMG_7800

Sikt inn mel, vend forsiktig inn og ha røren i kakeform. Stek på nederste rille 175 grader i 35-40 minutter.IMG_7805

Kaken er klar til å fylles og pyntes, lykke til.IMG_7818
wpid-img_106532733958611.jpeg

Print Friendly, PDF & Email

En kommentar til «Sukkerbrød»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.